New York'ta metrolorda güvenlik önlemleri: 750 muhafız görevlendirilecek!

New York'ta metrolorda güvenlik önlemleri: 750 muhafız görevlendirilecek!
New York'ta metrolarda güvenlik önlemleri sıkılaştırılacak. Vali Kathy Hochul, en yoğun istasyonlarda yolcuların çantalarının kontrol edilmesine yardımcı olmak için 750 Ulusal Muhafızın görevlendirileceğini duyurdu.

New York Valisi Kathy Hochul, metro hatlarında yaşanan suçların ardından önlem almak için harekete geçti. Hochul, metro sisteminin en yoğun istasyonlarında yolcuların çantalarının kontrol edilmesine yardımcı olmak üzere 750 Ulusal Muhafızın görevlendirileceğini duyurdu. Ayrıca, New York Eyalet Polisi ve Metropolitan Ulaşım Otoritesi Polisi'nden 250 memurun da bu görevde yer alacağını bildirdi.

Hochul, bu önlemlerin son dönemde artan yolcu ve metro çalışanlarına yönelik saldırılara karşı alındığını belirterek, "Durumun düzeldiğini söylemek sizi rahatlatmaz. Özellikle de birinin boğazının kesilmesi ya da metro raylarına itilmesi gibi olayları duyduğunuzda, bunun psikolojik bir etkisi oluyor" şeklinde konuştu.

new-yorkun-metro-hatlarindaki-artan-tehlike-sonrasi-ulusal-muhafizlar-sahaya-iniyor-ub6j.jpg

New York Ulusal Muhafızları'na bağlı askerlerin barış zamanında tutuklama yetkilerinin olmadığını ancak polis memurlarına yardım edebileceklerini belirtti. Polis verilerine göre, geçtiğimiz ay metro hatlarında 35 saldırı, 38 soygun ve 70 hırsızlık olayı yaşanırken, geçen yılın aynı döneminde ise 35 saldırı, 40 soygun ve 98 hırsızlık olayı kaydedilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar