New York borsası güne karışık seyirle başladı

New York borsası güne karışık seyirle başladı
New York borsası, karmaşık bir başlangıçla güne başlangıç yaptı.

Açılışta Dow Jones endeksi, 250 puanın üzerinde değer kazanarak yüzde 0,68 artışla 37.992,22 puana ulaştı.

S&P 500 endeksi yatay seyirle 5.064,59 puan seviyesinde dengelenirken, Nasdaq endeksi yüzde 0,18 kayıpla 15.856,38 puana geriledi.

Yatırımcılar, Orta Doğu'daki gerginliklerin yanı sıra ABD'de açıklanan bilançoları yakından takip ederken, pay piyasalarında karışık bir seyir izlendi.

ABD'de sanayi üretimi mart ayında aylık bazda yüzde 0,4 artarak piyasa beklentilerine paralel bir seyir izledi. Ülkede kapasite kullanım oranı ise aynı dönemde 0,2 puan artışla yüzde 78,4'e yükseldi ancak uzun dönem ortalamasının biraz altında kaldı.

Mart ayında başlatılan yeni konut sayısı ve verilen inşaat izni sayısı, piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları da izlenirken, Fed Başkan Yardımcısı Philip Jefferson, enflasyonun düşmeye devam etmesini beklediklerini ifade etti ve politikanın mevcut kısıtlayıcı duruşunun daha uzun süre devam etmesinin uygun olacağını belirtti.

Kurumsal açıdan, Bank of America'nın ilk çeyrek net karında yüzde 18'lik bir düşüş bildirmesinin ardından hisseleri yaklaşık yüzde 3 değer kaybetti.

Morgan Stanley'nin tahminlerden iyi finansal sonuçlar açıklamasıyla hisseleri ise yaklaşık yüzde 1,5 değer kazandı.

Bugün bilançolarını açıklayan diğer şirketlerden United Health'in hisseleri yaklaşık yüzde 6,5 artarken, Johnson & Johnson'ın hisseleri ise yaklaşık yüzde 2 değer kaybetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar