New York borsası günü yükselişle kapattı

New York borsası günü yükselişle kapattı
ABD'de üretici enflasyonunun mart ayında beklentilerin altında kalmasıyla birlikte New York borsası günü yükselişle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi, yatay bir seyir izleyerek 38.459,08 puana ulaştı. S&P 500 endeksi ise yüzde 0,74 artışla 5.199,06 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 1,68 kazançla 16.442,20 puana yükseldi.

ABD'de dün açıklanan tüketici enflasyonunun beklentileri aşmasının ardından ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine yönelik beklentilerin zayıflaması, pay piyasalarında negatif bir seyir göstermişti. Ancak, üretici enflasyonunun beklentilerin altında gelmesi, teknoloji hisselerindeki yükselişin öncülüğünde toparlanma sağladı.

Ülkede bugün açıklanan verilere göre, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), mart ayında aylık bazda yüzde 0,2 ve yıllık bazda yüzde 2,1 arttı.

Analistler, beklenenden güçlü gelen tüketici enflasyonuna rağmen üretici fiyatlarındaki artışın beklentilerin altında kalmasının, yatırımcıların enflasyon endişelerini hafiflettiğini ifade etti.

Dün açıklanan verilerin ardından faiz oranlarının bir süre daha yüksek kalacağına dair beklentilerle yükselen ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi ise yüzde 4,58 seviyesine yükseldi.

Fed yetkililerinin sözlü yönlendirmeleri de dikkatle takip edilirken, New York Fed Başkanı John Williams, yakın vadede para politikasında herhangi bir ayarlamanın gerekli olmadığını belirtti.

Analistler, JP Morgan Chase, Wells Fargo ve Citigroup gibi ABD'nin önde gelen bankalarının yarın açıklayacakları bilançoların piyasaların odak noktası olduğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar