New York borsası günü karışık seyirle kapattı

New York borsası günü karışık seyirle kapattı
New York borsası, haftanın son işlem gününü karmaşık bir seyirle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,12 artarak 39.807,37 puana yükseldi. S&P 500 endeksi ise yüzde 0,11'lik bir artışla 5.254,35 puana ulaşarak rekor kırdı. Nasdaq endeksi ise yüzde 0,12'lik bir düşüşle 16.379,46 puana geriledi.

Amerikan piyasalarında yılın ilk çeyreğinin sonuna yaklaşılırken, S&P 500 endeksi bu dönemde yüzde 10,2 artarak 2019'dan bu yana en iyi ilk çeyrek performansını gösterdi. Benzer şekilde, Dow Jones endeksi yüzde 5,6 artarak 2021'den bu yana en güçlü ilk çeyrek performansını sergilerken, Nasdaq endeksi yüzde 9,1 değer kazandı.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin faiz indirimine yönelik açıklamaları ve ülkedeki büyüme verisinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte pay piyasalarında Paskalya tatili öncesi durağan bir seyir izlendi.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, enflasyon verilerinin hayal kırıklığı olduğunu belirterek, faiz indirimine yönelik bir acele olmadığını vurguladı. Waller, faiz indirimine ilişkin kararın en azından birkaç ay daha iyi enflasyon verileri görmeyi gerektirdiğini ifade etti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Waller'ın açıklamalarının ardından, Fed'in ilk faiz indirimine gitme olasılığı Haziran ayına kadar yüzde 60'a geriledi.

Makroekonomik verilere gelince, ABD ekonomisi 2023'ün dördüncü çeyreğinde yüzde 3,4'lük bir büyüme kaydetti ve beklentileri aştı. Tüketici güven endeksi de mart ayında yukarı yönlü revize edilerek 79,4'e yükseldi.

ABD'de işsizlik maaşı başvurularında ise geçen hafta 210 bin kişilik bir azalma yaşandı ve beklentilerin altında gerçekleşti.

Kurumsal haberlerde ise ABD'de inşaat ve ev malzemeleri satan perakende şirketi Home Depot'un, çatı kaplama distribütörü SRS Distribution'ı 18,25 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alacağının duyurulmasının ardından şirketin hisseleri yaklaşık yüzde 1 değer kaybetti.

ABD'de yarın Paskalya tatili nedeniyle piyasalar kapalı olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar