New York borsası günü düşüşle kapattı

New York borsası günü düşüşle kapattı
New York borsası, günü düşüşle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,12 oranında bir azalışla 37.753,31 puana geriledi. S&P 500 endeksi yüzde 0,58 oranında bir düşüşle 5.022,21 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 1,15 oranında bir kayıpla 15.683,37 puana geriledi.

Yatırımcılar, yılın ilk çeyreğine ait şirket bilançolarını takip ederken, bu verilerin ekonominin gidişatı ve faiz indirimlerinin zamanlaması hakkında ipuçları sunması bekleniyordu. Ancak pay piyasaları, günü negatif bir seyirle sonlandırdı.

Analistler, perakende satış, enflasyon ve istihdam gibi verilerin beklentilerin üzerinde gelmesinin, yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yılki faiz indirimlerine dair beklentilerini azaltmasına neden olduğunu belirtti.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın dünkü açıklamaları da, bankanın faiz indirimlerine yakın zamanda başlayabileceği beklentilerini azalttı. Bu durum, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in faiz indirimlerine eylül ayında başlama ihtimalinin öne çıktığını gösteriyor.

Fed'in bugün yayımladığı Bej Kitap raporunda, ülkedeki genel ekonomik faaliyetin, şubat sonundan bu yana "hafif" bir artış gösterdiği belirtildi. Ancak raporda, birkaç bölgede girdi ve çıktı fiyatlarında kısa vadeli enflasyon risklerinin olduğu vurgulandı.

Kurumsal tarafta, bugün finansal sonuçlarını açıklayan US Bancorp'un hisseleri yaklaşık yüzde 4, Hollandalı ASML Holding'in hisseleri ise yaklaşık yüzde 7 değer kaybetti. Çip şirketlerinden ARM ve Nvidia'nın hisseleri de sırasıyla yaklaşık yüzde 12 ve yüzde 4 oranında düşüş yaşadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar