New York borsası günü düşük kapattı

New York borsası günü düşük kapattı
New York borsası, bugünü düşüşle tamamlayarak endekslerde belirgin bir gerilemeye işaret etti.

Kapanışta Dow Jones endeksi, 400 puanın üzerindeki değer kaybıyla yüzde 1,04 azalarak 38.585,19 puana indi. S&P 500 endeksi yüzde 1,02'lik düşüşle 5.078,65 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 1,65'lik kayıpla 15.939,59 puana geriledi.

Teknoloji hisselerindeki düşüşler, geçtiğimiz hafta elde edilen rekor seviyelerden geri çekilmeye neden oldu ve pay piyasalarında olumsuz bir seyir izlendi.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yarın Kongre'de yapacağı sunumun ve bu hafta açıklanacak istihdam verilerinin yatırımcıların odağında olduğunu belirtti.

Çin'deki akıllı telefon satışlarının yılın ilk 6 haftasında yüzde 24 düştüğüne dair raporun ardından, Apple hisseleri yaklaşık yüzde 3'lük bir gerileme yaşadı. Intel ve Salesforce'un hisselerindeki değer kaybı yüzde 5'i aşarken, Netflix, Microsoft ve Amazon'un hisseleri de sırasıyla yüzde 3, yüzde 3 ve yüzde 2 düşüş kaydetti.

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'nın Berlin fabrikasında çıkan yangın ve yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle üretim durma noktasına geldiği belirtildi; bu durum Tesla hisselerinde yüzde 4'lük bir düşüşe neden oldu.

Geçen yılın son çeyreğinde beklentilerin üzerinde gelir ve kar açıklayan Amerikalı perakende mağaza zinciri Target, hisselerini yüzde 12 artırarak günü pozitif bir şekilde tamamladı.

Öte yandan, New York Community Bank'ın hisseleri, ocak ayında görülen derin kayıpların ardından bugün yaklaşık yüzde 18 değer kazanarak toparlandı.

Makroekonomik verilerde, ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) şubatta piyasa beklentilerinin altında kalarak 52,6'ya geriledi. S&P Global'in açıkladığı verilere göre, hizmet sektörü PMI verisi de şubatta bir önceki aya kıyasla 0,2 puan azalarak 52,3'e düştü. ABD'de ocak ayında fabrika siparişleri yüzde 3,6 azalarak piyasa beklentilerinin üzerinde bir düşüş yaşadı.

Ayrıca, kripto para birimi Bitcoin, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilginin devam etmesiyle rekor seviyeye ulaşarak Kasım 2021'den bu yana en yüksek seviyesini gördü, kısa süreliğine 69 bin doların üzerinde işlem gördü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar