Naci Görür’den kritik İstanbul uyarısı! Riskli bölgeleri tek tek açıkladı

Naci Görür’den kritik İstanbul uyarısı!  Riskli bölgeleri tek tek açıkladı
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da beklenen 7.2 ila maksimum 7.6 büyüklüğünde bir depreme dikkat çekerek riskli bölgeleri tek tek açıkladı. Görür, "Bu kilitli faylar günün birinde kırılacaktır" diyerek uyarıda bulundu.

Naci Görür'ün İstanbul'da olası bir depremin büyüklüğünün 7.2 ile 7.6 arasında olabileceğini ve Adalar Fayı ile Kumburgaz Fayı'nın en riskli bölgeler olduğunu belirtti. Bu faylar birlikte kırıldığında 7.5 büyüklüğüne kadar ulaşabileceğini ifade etti. Görür, "Şimdi korkuyoruz tarih tekerrür edecek, günün birinde bu işte bitecek" dedi.

Türkiye’de peş peşe depremler yaşanırken, deprem uzmanlar İstanbul’da meydana gelecek büyük depreme dikkat çekti. Görür, KRT canlı yayında önemli uyarılarda bulundu. Görür, İstanbul’da 7.2 maksimum 7.6 büyüklüğünde bir deprem beklendiği belirterek riskli bölgeleri tek tek açıkladı.

"Bu kilitli faylar günün birinde kırılacak" ifadelerini kullanan Görür, "En fazla popüler olan veri; 1999’dan hemen sonra her an olmak kaydıyla 30 yıl içeresinde depremin olma olasılığı bugün revize edilmiş rakamla yüzde 47’dir. Bu anormal olasılıktır" uyarısında bulundu.

17236848-728xauto.webp

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE UYARIDA BULUNMUŞ

Öne çıkan açıklamalarından biri ise 1999 depreminin ardından her an olabilecek bir depremin olasılığının %47 olduğu yönündeydi. Bu durumu "anormal olasılık" olarak nitelendiren Görür, ciddiye alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, geçmişte Kahramanmaraş depremi konusunda uyarılarda bulunduklarını ciddiye alınmadığını belirtti ve bu durumun tekrarlanmaması gerektiğini dile getirdi.

9 ŞİDDETİNDE DEPREME MARUZ KALACAK

Marmara kıyılarına yakın yerlerin en fazla etkileneceğini ve 9 şiddetindeki depremlere maruz kalabileceklerini belirten Görür, özellikle dolgu alanları ve alüvyon içeren zeminlerin sağlam olması gerektiğini vurguladı. Bu tür bölgelerdeki yapıların depreme dayanıklı olması büyük önem taşıyor.

33zctshtfkcxr22gdamvba.webp

7.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLİYORUZ

Görür, 7.2 maksimum 7.6 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz. Bu depremlerin birini Adalar’ın güneyindeki Adadalar Fayı üzerinde diğerini bu Adalar Fayı’yla birleşen Kumburgaz Fayı üzerinde bekliyoruz.

"Bu faylar ikisi birlikte kırılırsa 7.5’e kadar gidebilir ama Kumburgaz fayı 7.2 büyüklüğünde deprem üretebiliyor. Bu 2 fay da kilitli. Bu kilitli faylar günün birinde kırılacaktır. Tekirdağ fayında beklemiyoruz. Yani Silivri açıklarında Tekirdağ’a kadar kısımda… Dolasıyla tehlike bu."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar