Naci Görür'den Balıkesir depremi sonrası uyarı!

Naci Görür'den Balıkesir depremi sonrası uyarı!
Balıkesir ve çevresinde son günlerde meydana gelen depremler bölge halkını endişelendirirken Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından kaydedilen bilgilere göre Balıkesir'de dün akşam 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Bu depremin ardından bugün sabah 05:08'de Dursunbey ilçesinde yerin 4.9 kilometre derinliğinde 3.0 büyüklüğünde bir başka sarsıntı daha yaşandı.

Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Görür, Balıkesir'deki deprem aktivitelerinin tarih boyunca belirli periyotlarla tekrar ettiğini vurguladı.

Prof. Dr. Naci Görür'ün paylaşımında "Adaören-Dursunbey/Balıkesir'de deprem oldu. Bu deprem, Balıkesir Fay Zonunun doğu kısmında gerçekleşti. Dursunbey bölgesinde 20. yüzyılda 1924, 1952 ve 1979 yıllarında belli büyüklüklerde depremler yaşanmıştır. Ayrıca, 1898 yılında Balıkesir'de 7.0 büyüklüğünde büyük bir deprem meydana gelmiştir. Sevgiyle" ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-03-22-113754.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar