Murat Kurum açıkladı: 100 yeni metrobüs 250 yeni otobüs filolarımıza dâhil olacak.

Murat Kurum açıkladı: 100 yeni metrobüs 250 yeni otobüs filolarımıza dâhil olacak.
Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Toplantısı'nda yerel seçim vaatlerini anlattı.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Toplantısı'nda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İstanbulluların trafik çilesinden yorulmuş ve bıkmış olduğunu belirten Kurum, "Süratle bitirmek istiyoruz. 1 Nisan’da İstanbul’un yolunu açmaya geliyoruz" dedi.

İcraat adamı olduğunu aktaran Kurum, iş yapmayı sevdiğini söyledi. "İcraatlarımızın nasıl yapılacağına dair toplantıyı sizlerle paylaşmak istedik" diyen Kurum, "Türkiye Yüzyılı’nın ilk seçimin nice eserlere vesile olmasını diliyorum. Bugün alanında en değerli uzmanları ile bir aradayız” diye konuştu.

Kurum, “Pazar günü İstanbul’da inşallah gerçek belediyecilik dönemini başlatacağız. İstanbul yeni dönem için gün saymakta. Yola çıktığımız günden beri milletimizle aynı duyguları paylaşmanın mutluluğundayız. 4 büyük tanıtım toplantısı yaptık” ifadelerini kullandı.

"SAMANDIRA- SULTANBEYLİ METRO HATTINI İLK YILDA AÇACAĞIZ"

İstanbul’un 5 yıllık süreçte geriye gitmesinden dolayı projelerin hızlıca yapılmasını gerektiğini savunan Kurum, şunları söyledi: "Yoğun bir mesai içinde olduk. Bilim insanları ile bu projeleri çalıştık. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren projelerimiz hayata geçecek. 5. 6 km uzunluğundaki Samandıra- Sultanbeyli metro hattını ilk yılda açacağız. 420 km’ye çıkartacağız raylı sistem hattını. Liyakatli kadrolar bir yılda yapacak. Yani bu 40 kilometrelik hattı hemen yaparak; mevcut yönetimin 5 yılda yapamadığını, biz 1 yılda yapacağız. Yine bizim dönemimizde başlanan, sonrasında ihalesi iptal edilen Kaynarca-Tuzla arasındaki 7,9 kilometrelik hattın da yapımına ilk 6 ayda başlayacağız ve süratle bitireceğiz.”

9,7 kilometre uzunluğundaki Bağcılar (Kirazlı)- Küçükçekmece (Halkali) metro hattının ilk 6 ayda yapımına başlayacaklarını dile getiren Kurum, “Buraya da bir parantez açmamız gerekiyor. Bizim zamanımızda, bu hatta dair ihalemiz yapıldı. Ardından bu hattı yüzde 10 seviyesine getirdik. Ama bunlar gelir gelmez bu hattın ihalesini hemen iptal ettiler. 4 sene boyunca yüzde 10'da olan bu hatta hiçbir işlem yapmadıkları gibi, şimdi de apar topar bir göz boyama ihalesi yapmaya kalktılar; şov malzemesi yaptılar; ama onu da yüzlerine gözlerine bulaştırdılar” şeklinde konuştu.

kurumm.jpg

Kurum’un açıklamalarından satır başları ise şöyle;

"45 KAVŞAĞIMIZIN YAPIMINI BAŞLATIYORUZ"

Biz trafik çilesini çok daha detaylı çözümlerle bitirmenin gayreti içerisindeyiz. Bu noktada ilk 6 ayda; tam 260 kilometrelik ana yol ve yan yolun; yine ilk 6 ayda 45 kavşağımızın yapımını başlatıyoruz. Bu kavşakların da tümünü ilk yıl tamamlamış olacağız.

“1 YILDA TAM 50 BİN ARAÇLIK OTOPARKIN YAPIMINI BAŞLATACAĞIZ”

Motosiklet yolu ve bariyerleri konusunda titiz davrandık. Kazalar olmasın, Allah korusun kaza olursa da motor kullanan kardeşlerimiz yaralanmasın istiyoruz. Bu noktada da 1. yılın sonuna kadar 50 km motosiklet yolunu hemen hizmete açacağız.

İstanbul'un en çok kullanılan yollarında toplam 100 kilometre motosiklet güvenlik bariyerini ilk 1 yılda hemen yapacağız. Biz İstanbul'a 250 bin araçlık otopark yapacağımızı beyan ettik. Bu noktada da ilk adımı atacağız. İlk 1 yılda tam 50 bin araçlık otoparkın yapımını başlatacağız, 25 binini 1 yılın sonunda hizmete alacağız.

aa-20240327-34114074-34114072-murat-kurum-kanaat-onderleri-stk-temsilcileri-ve-muhtarlar-ile-sahur-programinda-konustu.jpg

İSTANBUL’A 100 YENİ METROBÜS, 250 YENİ OTOBÜS

Her otoparkımızda; şarj istasyonları olacak; sıfır atığa ve engelsiz ulaşıma uygun şekilde dizayn edilecek.

Yine ilk 6 ay içerisinde taksi problemini vatandaşımızın, esnafımızın, tüm paydaşların lehine olacak şekilde çözeceğiz. İstanbul'un gündeminden taksi sorununu çıkaracağız. Taksi eksiğini şehrimizin ihtiyaçlarına göre gidereceğiz. Yine dijital uygulamaları tek merkezde buluşturarak çok başlılığa son vereceğiz. İstanbul Taksi'sini marka haline getireceğiz.

Vatandaşımızın bir beklentisi de Metrobüs ve otobüs sayılarımızı artırmamızdır.

Bu noktada da ilk 6 ayda mevcut metrobüs hattında yeni işletme planımızı tesis ederek, metrobüs hattının kapasitesini artıracağız. İlk yıl tamamlandığında toplam 100 yeni metrobüs, 250 yeni otobüs filolarımıza dâhil olacak.

Hazırladığımız "Yeni Metrobüs İşletme Planı" sayesinde; metrobüs kapasitesini yüzde 20 arttıracağız. Altunizade, Zincirlikuyu, Yenibosna gibi yoğun olan alanlardaki yığılmayı artık sonlandıracağız. Bozuk metrobüsleri süratle onaracak; yine metro hatları için de sıkıntılı tüm araçları iyileştireceğiz.

'TRAFİKTE KALMA SÜRESİNİ AZALACAK'

Tüm bu metro, tünel, yol ve kavşak projelerimizi tamamladığımızda; İstanbul'un en merkez yerlerinde yaşanan trafiği yerin altına alacak, alternatif yollarla yayacak ve milletimize nefe aldıracağız. Trafikte kalma süresini yüzde 64'ten 59'a düşüreceğiz.

EMEKLİLERE İSTANBULKART MÜJDESİ

İhtiyaç sahibi emeklilerin İstanbulkartlar'ına her ay 2 bin 500 lira destek ödemesi yapacağı

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar