Müfsit ne demek? Müfsit nedir?

Müfsit ne demek? Müfsit nedir?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk milletini 'yerel halk' ifadesiyle aşağılayan ve küçümseyen müfsit bir zihniyet" olarak nitelendirdi. "Müfsit" kelimesinin anlamı merak edilmeye başlandı. Müfsit kelimesi ne anlama gelir?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'deki IMF toplantısında Türkiye'de yaşayan vatandaşlar için "yerel halk" ifadesini kullandı. Bu sözler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gelen tepkiye neden oldu.

Bakan Şimşek, ABD'deki Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası toplantılarına katılmak üzere gittiğinde, "Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı. Bu ifade, Türkiye'deki vatandaşlar için kullanılmasıyla büyük tepki çekti.

Devlet Bahçeli, "yerel halk" ifadesine tepki olarak, "Türk milletini 'yerel halk' ifadesiyle aşağılayan ve küçümseyen müfsit bir zihniyetin son günlerde yaşadığımız skandalların asıl sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemez" dedi.

"MÜFSİT" KELİMESİNİN SÖZCÜK ANLAMI

Bu açıklamanın ardından "müfsit" kelimesinin ne anlama geldiği merak edilmeye başlandı.

Müfsit kelimesi, Türk Dil Kurumu'na göre bir şeyin gerçekleşmesini engelleyen veya mevcut bir durumu bozan kişiyi ifade eder. Müfsit kelimesinin eş anlamlıları ise şunlardır:

Fesat, Fitneci, Bozguncu, Hain, Ara bozucu, Nifakçı.

BAKANLIKTAN 'YEREL HALK' İFADESİNE DAİR AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mehmet Şimşek'in "locals" kelimesini kullanmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Bakanlık, terimin ekonomi ve finans çevrelerinde sıkça kullanıldığını belirtirken, "Locals kelimesinin siyasi malzeme yapılmaya devam edilmesini hayretle izliyor ve bu açıklamayı zaruri görüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Müfsid Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Müfsit bir şeyin olmasını engelleyen ya da mevcut bir şeyi bozan kişi demektir. Müfsit kişilerin eylemleri "fitne fücur" olarak nitelendirilir.

Müfsid Örnekleri Nelerdir?

1- İftar vakti gelmeden su içmek ya da yemek yemek - Orucu bozmak

2- Laf taşımak ya da dedikodu yapmak - Arkadaşların arasını bozmak

3- Verdiğin sözü tutmamak - Ahde bağlı kalmamak - Anlaşmayı bozmak

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar