Morotlu taşıt üreticisinden devrim yaratacak hamle: Dünyanın ilk hidrojenle çalışan motorunu tanıttı!

Morotlu taşıt üreticisinden devrim yaratacak hamle: Dünyanın ilk hidrojenle çalışan motorunu tanıttı!
Dünyaca ünlü Japon motorlu taşıt üreticisi Yamaha, Miami Uluslararası Tekne Fuarı'nda çevre dostu bir yeniliği duyurarak, dünyanın ilk tamamen hidrojenle çalışan tekne motorunu tanıttı.

Yamaha, Roush ve Regulator Marine ile ortaklık kurarak dünyanın ilk dışarıdan takılabilen ve hidrojenle çalışan tekne motorunu geliştirdi. Bu motorun piyasaya sürülmesi, rekreasyonel tekne endüstrisinde karbon nötr çalışmalara önemli bir adımı temsil ediyor. Roush'un geniş bir yelpazede kara ve uzay araçları gibi alanlarda çalışmalar yaptığı biliniyor.

SEKTÖR KARBON NÖTRLÜK HEDEFİNDE!

Yamaha, hidrojen motorunun prototipini geliştirirken kara tabanlı hidrojen motorlarında kullandığı teknolojilerden faydalandı. Bu motor, şirketin amiral gemisi olan V8 XTO motorunun hidrojenli versiyonu olarak tasarlandı. Söz konusu V8 XTO motor, 425-450 beygir gücü sunarak Yamaha'nın en güçlü motorlarından biriydi. Ancak, yeni hidrojen versiyonunun performans verileri henüz paylaşılmadı. Dolayısıyla, yeni motorun kardeşine ne kadar benzer olacağını şu anda belirsiz.

1.jpeg

Roush Başkan Yardımcısı Matt Van Benschoten, firmalarının hız rekoru kıran kara araçlarından uzay araçlarına kadar geniş bir yelpazede hidrojen yakıt teknolojisi için çözümler ürettiklerini belirtti. Benschoten, fiziksel entegrasyondan güvenlik önlemlerine, geliştirmeden performansa her alanda yapılacak testlerle hidrojenin gerçekten iyi bir alternatif olup olmadığını inceleyeceklerini ve muhtemelen de hidrojenin kullanılabilir olduğunu bulacaklarını ifade etti.

Regulator Marine'in Başkanı Joan Maxwell, deniz teknolojilerini geliştirmede alternatif yakıtların keşfedilmesi gerektiğini vurguladı. Yamaha'nın ABD Deniz İşletme Birimi Başkanı Ben Speciale ise hidrojen yakıtlı takma motorun, şirketin operasyonlarında 2035 ürünlerinde de 2050 yılına kadar karbon nötr olma amaçlarına uygun olduğunu belirtti.

Yamaha, çalışmalarına devam ederken bir yandan da elektrikli tekne motoru üreticisi Torqueedo'yu satın almak için girişimlerde bulunacağını duyurdu. Böylece firmanın sürdürülebilir motorlar portföyünü de genişletmeyi planlıyor. Ancak, hidrojen yakıtlı motorun teknik özellikleri ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar