Moody's 5 İsrail bankasının notunu düşürdü

Moody's 5 İsrail bankasının notunu düşürdü
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, geçen hafta İsrail'in ülke kredi notunu düşürmesinin ardından bugün de İsrailli beş banka için not değerlendirmesinde bulundu.

Bank Leumi Le-Israel, Bank Hapoalim, Mizrahi Tefahot Bank, Israel Discount Bank ve First International Bank of Israel'ın uzun ve kısa vadeli mevduat kredi notlarının düşürüldüğü, not görünümlerinin de negatif olduğu ifade edildi.

Moody's tarafından yapılan değerlendirmede, not indirimlerinin 24 Ekim 2023 tarihinde başlatılan bir inceleme sonucu gerçekleştiği belirtildi. Açıklamada, devam eden çatışmaların artmasıyla birlikte bankaların mevcut durumlarının, varsayılandan daha ciddi şekilde etkilenebileceği üzerinde duruldu.

Ayrıca, askeri çatışmalar ve zayıflayan güvenlik ortamının, bankaların sosyal risklerini artırdığı ve bu durumun negatif görünümde etkili olduğu ifade edildi. Moody's, 9 Şubat'ta İsrail'in genel kredi notunu "A1"den "A2"ye düşürmüş ve kredi notu görünümünü negatife çevirmişti. Bu son değerlendirmeyle birlikte, İsrailli bankaların finansal durumu üzerindeki olumsuz etkilerin derinleşmesi bekleniyor. Uzmanlar, bu durumun ekonomik açıdan nasıl bir etki yaratacağını yakından takip ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar