Mısır, İsrail'i tehdit etti!

Mısır, İsrail'i tehdit etti!
İki Mısırlı yetkili, İsrail’in Gazze'nin Refah şehrine saldırması durumunda Mısır'ın İsrail ile olan Camp David Anlaşması’nı askıya alacağını iddia etti.

İsrail’in Gazze'nin Refah şehrine yönelik saldırı planlarına yönelik tepkiler devam ediyor. İki Mısırlı yetkili, Refah şehrine saldırması durumunda Mısır'ın İsrail ile yaptığı barış anlaşması olan Camp David Anlaşması’nı askıya alacağını iddia etti. Mısırlı yetkililer, Refah’a yönelik saldırıların Gazze'ye yardımların yapıldığı ana yolun kapanmasına sebep olacağını söyledi.

İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırıları sebebiyle 2,3 milyonluk nüfusun yarısından fazlası Refah'a sığınırken, birçok ülke ve uluslararası kuruluş Refah’a yapılacak herhangi bir operasyonun felaket olacağını belirtti.

CAMP DAVİD ANLAŞMASI

Mısır ve İsrail arasında 1970’lerin sonunda ABD arabuluculuğunda imzalanan barış anlaşması ile ilk defa bir Arap ülkesi İsrail'i resmen tanımış ve ele geçirdiği topraklar üzerindeki varlığını meşru bir şekilde kabul etmişti. Anlaşma, ayrıca İsrail ve Mısır’ın sınır hattında kuvvetlerini konuşlandırmasını düzenleyen çeşitli bazı hükümler içeriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar