Minecraft ABD’yi kızdırdı! Gizli askeri belgeleri sunucusuna sızdırdı!

Minecraft ABD’yi kızdırdı! Gizli askeri belgeleri sunucusuna sızdırdı!
ABD hükümeti, Ukrayna’da yaşanan savaşla ilgili hassas belgelerin Minecraft Discord sunucusunda ortaya çıktığını kabul etti.

Ukrayna-Rusya arasındaki savaşa dair bilgilerin yer aldığı gizli askeri belge, ABD ordusunu harekete geçirdi. Sızıntının ilk olarak küçük bir anlık mesajlaşma platformunda başladığı ve ardından Minecraft Discord sunucusuna ulaştığı bildirildi.

Discord sunucusuna sızan belgelerin sosyal medya platformlarında paylaşılması ise uzun sürmedi. Ukrayna’daki bilgileri içeren sızıntı, 50’si gizli veya çok gizli olarak sınıflandırılan yüzlerce belgeyi içeriyordu. Belgelerin Pentagon’dan sızdığı düşünülüyor.

ABD Savunma Bakanlığı, Minecraft sunucusuna sızdırılan bilgilerle ilgili olarak bir soruşturma başlattı. Buna göre belgelerin, Ukrayna ordusu tarafından Rusya’ya karşı kullanılan silahlar, savaş alanı kayıpları, hava savunma sistemleri ve saldırı kabiliyetleri hakkında ayrıntılar içerdiğini aktardı.

Sızıntının birincil kaynağı bilinmiyor. Ayrıca neden Minecraft Discord sunucusuna taşındığı da belirsiz. Ukrayna Başkanı Volodimir Zelenski’nin Danışmanı Mykhailo Podolyak, sızıntıların Rusya tarafından gerçekleştirilmediğini düşünüyor.

Sızıntının meydana geldiği Discord ise konuyu araştırdığını söyledi. Buna göre, kullanıcılara güvenli bir deneyim sağlamanın en yüksek önceliği olduklarını hatırlattı. Şirketin güvenlik ekibi, Pentagon dahil olmak üzere kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışacaklarını bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar