Milyonlarca emekliye müjde: Bütün emeklilere 17 bin TL ödenecek

Milyonlarca emekliye müjde: Bütün emeklilere 17 bin TL ödenecek
Asgari ücretin 8500 lira olarak açıklanmasının ardından emekli ikramiyelerinde de gelişme yaşandı. Emeklilere her bayram bir asgari ücret oranında ikramiye ödenmesini öngören teklif TBMM'ye sunuldu.

MİLYONLARI İLGİLENDİRİYOR: BÜTÜN EMEKLİLERE 17 BİN TL ÖDENECEK

Emeklilere ilk kez 2018 yılında ödenmeye başlanan bayram ikramiyeleri, senelerdir zam yapılmadan 1000 TL olarak ödeniyordu. Bayram ikramiyelerine ilk zam geçtiğimiz yılda yalnızca 100 lira olarak yapıldı ve emekliler 2 bayramda toplam 2200 lira bayram ikramiyesi aldı. Artan enflasyon ve emeklilerin geçim sıkıntısının ardından TBMM''ye emekli bayram ikramiyeleri hakkında kapsamlı bir teklif sunuldu. Cumhuriyet Halk Partisi''nin (CHP) verdiği teklifin kabul edilmesi halinde emeklilerin hesaplarına bu sene 17 bin TL bayram ikramiyesi yatırılacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI DA TEKLİFTE

CHP, en düşük emekli aylığı ile emeklilerin yılda iki kez aldıkları bayrak ikramiyelerinin 8 bin 506 liraya çıkarılması için yasa teklifi verdi. CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından Meclis Başkanlığına sunulan Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile en düşük emekli aylığının 2023 yılı için belirlenen net asgari ücret tutarı olan 8 bin 506 TL’ye yükseltilmesi, bayram ikramiyelerinin de net asgari ücret düzeyinde verilmesi öngörülüyor.

AKP VE MHP KABUL EDERSE YASALAŞACAK

Yapılan teklifi AKP ve MHP''nin kabul etmesi halinde teklif yasalaşacak ve resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek. Emekli ikramiyeleri için bu yıl tahmin edilen en düşük tutar 2000 TL olsa da, EYT''lilerle birlikte Türkiye''de 15 milyona yakın emekli olacağı öngörülüyor. Ramazan Bayramının seçimlerden hemen önceye denk gelmesi, iktidarın emeklilerin oyunu alabilmek için 2 bayramda ödenmesi öngörülen 17 bin TL''lik teklife sıcak bakabileceği iddialarını gündeme getirdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar