Milyonlarca çalışanın maaşından bu ücret kesilecek Bakan Işıkhan verilemeyecek net rakamı açıkladı

Milyonlarca çalışanın maaşından bu ücret kesilecek Bakan Işıkhan verilemeyecek net rakamı açıkladı
Bakan Işıkhan, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru sonucunda memurlara sağlanan hakların iptal edildiğini duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru sonucunda memurlara sağlanan hak ve kazanımların dün iptal edildiğini duyurdu. Işıkhan, "Memurlarımızın elde ettiği bu önemli toplu sözleşme kazanımı, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurusu nedeniyle maalesef dün itibarıyla geçerliliğini yitirmiştir" şeklinde konuştu.

adana-bakan-isikhan-chpnin-aym-basvuru-22107.jpg

CHP İPTAL ETTİRDİ

Memurlar için önemli bir kazanım olan toplu sözleşme ikramiyesi hakkında bilgi veren Bakan Işıkhan, geçtiğimiz yıl yapılan toplu sözleşmeyle bu ikramiyenin belirlendiğini açıkladı. Ancak CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru sonucunda bu düzenlemenin iptal edildiğini belirten Işıkhan, bu durumun 2 milyonu aşkın memurun aylıklarında 345 TL'lik bir azalmaya neden olacağını ifade etti.

Işıkhan, CHP'nin daha önce sendika üyesi kamu görevlilerine ödenen toplu görüşme primini Anayasa Mahkemesi’ne götürerek iptal ettirdiğini vurgulayarak, "CHP zihniyetinin bu hakları iptal ettirmesi son derece anlaşılmaz bir tutumdur. Ama milletimiz CHP’nin bu tutumuna alışkındır" şeklinde konuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar