Milletvekilleri için yapılan yeni odaların maliyeti dudak uçuklattı: Ev fiyatına oda

Milletvekilleri için yapılan yeni odaların maliyeti dudak uçuklattı: Ev fiyatına oda
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, TBMM Başkanlığı’na yeni yapılan milletvekili odalarına neden ihtiyaç duyulduğunu ve odaların maliyetinin ne kadar olduğunu sordu.

İYİ Partili Öztürk, Meclis’e kaç milletvekilinin gireceği biliniyor olmasına rağmen neden yeni milletvekili odaları yapıldığını sordu.

Yasin Öztürk, TBMM Başkanlığı’na “28’inci dönem başladığında kaç milletvekiline uzun bir süre oda tahsisi yapamadınız? Oda tahsisi yapamadığınız için Türkiye Büyük Millet Meclisi binalarında ne tür değişiklikler yaptınız? Bu değişikliklerin maliyeti ne kadar” sorularını sordu.

1100352.jpg

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre, Meclis Başkanlığı’nın cevabında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesiyle birlikte 550 olan milletvekili sayısının 600’e çıktığını ve o dönem bunun için gerekli tadilatların yapıldığı açıkladı.

a-001.jpg

"1 EKİM 2023 TARİHİ İTİBARİYLE DE MİLLETVEKİLLERİNİN HİZMETİNE SUNULMUŞTUR”

27’nci dönemde milletvekillerinden bir kısmının bakan olarak atanması nedeniyle makam odası sıkıntısı yaşanmadığı belirtilen cevapta “Sonra ortaya çıkan makam odası ihtiyacını karşılayabilmek için TOKİ ile TBMM Başkanlığı arasında 14.08.2023 tarihinde imzalanan ek protokol kapsamında Halkla İlişkiler Binası zemin katındaki bürolarla toplantı salonları tadilat yapılarak 10 adet standart milletvekili odasına dönüştürülmüştür. 1 Ekim 2023 tarihi itibariyle de milletvekillerinin hizmetine sunulmuştur” açıklaması yapıldı.

b-001.jpg

BİR ODANIN MALİYETİ 1.5 MİLYON LİRA

Söz konusu protokol kapsamındaki ihale dahil tüm süreçleri TOKİ'nin yürüttüğünü belirtilirken “TOKİ’nin yaptığı ihale sonucunda söz konusu iş 14.879.000 TL bedel karşılığında 30 günde tamamlanmıştır” denildi.

d-001.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar