Millet İttifakı'nda yer almasalar da... Kılıçdaroğlu'nu seçimde hangi partiler destekleyecek?

Millet İttifakı'nda yer almasalar da... Kılıçdaroğlu'nu seçimde hangi partiler destekleyecek?
Seçimlerin yaklaşması ile sahaya çıkmaya hazırlanan Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''Sofrayı büyüteceğiz'' çıkışı sonrası diğer partilerden de destek isteyeceği iddia edildi. İşte ayrıntılar...

Genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs''ta yapılacak olmasının kesinleşmesi ile birlikte Millet ve Cumhur İttifakı''nda diğer partiler ile görüşmeler hız kazandı.

Son olarak Doğru Parti''nin de ''Aday çıkarmak Cuhmur İttifakı''na yarar'' çıkışı ile hangi partilerin Kemal Kılıçdaroğlu''nu destek vereceği merak edilirken, Gazete Duvar''ın "Duvar Arkası" bölümünde, "Kılıçdaroğlu’nun, “Bu sofra Halil İbrahim sofrası, bu sofra Millet sofrası. Herkesi kucaklamak için çalışacağız” mesajı veren bir kampanya yürüteceğini söyleyen çalışma arkadaşları başta Meclis’in üçüncü büyük partisi HDP olmak üzere seçime girme yeterliliği olan birçok siyasi partinin desteğinin aranacağı görüşünde.

Bu kapsamda altı partiden oluşan Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu için çok sayıda partiden destek istenmesi bekleniyor. Altılı Masa’daki partilerin yanı sıra desteği aranacak partiler arasında Bağımsız Türkiye Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Halkların Demokratik Partisi, Memleket Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Değişim Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Sol Parti, Yeşiller ve Sol bulunuyor. Ancak bu partilerin tutumu yapılan ziyaretler ve adı geçen partilerin yetkili kurullarında yapılan tartışmaların ardından belli olacak..." ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar