Millet İttifakı IMF ile çalışacak mı? Bilge Yılmaz'dan net yanıt

Millet İttifakı IMF ile çalışacak mı? Bilge Yılmaz'dan net yanıt
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Millet İttifakı'nın seçimleri kazanması halinde izlenilecek ekonomik politikalara yönelik açıklamalarda bulundu.

14 Mayıs''ta yapılacak seçimleri Millet İttifakı''nın kazanması halinde, adı Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı için gündeme getirilen Prof. Dr. Bilge Yılmaz''dan, Millet İttifakı''nın ekonomiye yönelik izleyeceği politikalar hakkında detaylı açıklamalar geldi.

"TÜRKİYE''NİN IMF''YE İHTİYACI YOKTUR"

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Yılmaz, "Türkiye''nin IMF''ye ihtiyacı yoktur. Ekonomimiz kötü durumda ama işini bilen bir iktidar, uluslararası saygınlığı olan birinci sınıf bir ekonomi yönetimiyle Türkiye''yi buradan IMF''siz çıkarır. Herkes müsterih olsun. Sorunların hepsini tespit ettik, çözümlerimiz hazır. Kendi kaynaklarımızla, kendi aklımızla ülkemizi düzlüğe çıkartacağız. 

Seçimlerin ardından ekonomimizi toparlamak, kalıcı ve kapsayıcı bir büyüme rotasına sokmak için ihtiyaç duyacağımız her unsur, göreve hazır. Bunlar nedir?

- Uluslararası saygınlığı olan birinci sınıf bir ekonomi yönetimi
- İç ve dış piyasalara güven veren, iyi tasarlanmış bir program
- Programın arkasında duran siyasi irade
- Yurt dışında itibarı olan ve kaynak bulmakta zorlanmayacak bir lider

"HASBELKADER SEÇİMİ KAZANSALAR..."

Bunlara sahip olan bir ülkenin IMF ile işi olmaz. 

Sayın Kılıçdaroğlu''nu IMF ile aynı cümlede geçirmek abesle iştigaldir. Yavuz hırsız ev sahibi bastırır. AKP iktidarı IMF konusunda söz söyleyecek son mercidir. Zira AKP yıllar boyu IMF ile çalışmıştır. Hasbelkader seçimi kazansalar, ekonomimizde yarattıkları korkunç tahribatı IMF''siz düzlüğe çıkarma kapasiteleri yoktur. Zaten IMF ile bile bunu başaramazlar.  

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar