Milas’ta yanan ormanlar küllerinden yeşeriyor

Milas’ta yanan ormanlar küllerinden yeşeriyor
Milas, Muğla'nın incisi olarak anılan yerde, 2021, 2022 ve 2023 yıllarında yaşanan dehşet verici orman yangınları sonrasında yeniden yeşermeye başladı.

Milas, Muğla'nın incisi olarak anılan yerde, 2021, 2022 ve 2023 yıllarında yaşanan dehşet verici orman yangınları, doğanın kalbinde büyük yaralar açmıştı. Ancak acı verici olayların ardından, Milas Orman İşletme Müdürlüğü ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün kararlı çabalarıyla yeniden umut ışığı doğdu. Özveriyle gerçekleştirilen ağaçlandırma ve silvikültür çalışmaları, birer birer küllerinden doğan alanları gözler önüne seriyor.

2023 yılında Halep Çamı ormanında yanan topraklar, bugün yeşermeye başlayan fidanlarla dolup taşıyor. Milas Boğaziçi bölgesinde gerçekleştirilen doğal gençleştirme çalışmalarıyla, yangın sonrası umutsuzluğa kapılan topraklar, şimdi 142 hektarlık alanda yeşeriyor ve doğanın canlanmasına tanıklık ediyoruz. Muğla Bölge Müdürü Salim Karabulut'un ifadesiyle, 2024'ün ilk ayları, sahadaki çimlenmelerle birlikte, doğanın tekrar canlandığına dair umut dolu bir başlangıcı müjdeliyor.

Milas’ta yanan ormanlar küllerinden yeşeriyor

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar