MİDLAS ilk kez füze ateşledi: Türk savunma sanayisinin milli gururu

MİDLAS ilk kez füze ateşledi: Türk savunma sanayisinin milli gururu
ROKETSAN tarafından geliştirilen Milli Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), Türkiye'nin savunma kabiliyetlerine önemli bir katkı sağlayacak bir adım attı. TCG İstanbul fırkateyninden gerçekleştirilen füze ateşleme testi, MİDLAS'ın başarılı performansını kanıtladı.

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın liderliğinde ve Roketsan koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında, Milli Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), TCG İstanbul fırkateyninden ilk füze atışını başarıyla gerçekleştirdi.

TCG İstanbul'un milli savaş yönetim sistemi ADVENT ve diğer tüm gemi radar/sensör ve atış kontrol sistemlerinin kullanımıyla HİSAR-D RF füzesi fırlatıldı. Bu test, MİDLAS'ın Deniz Kabul Testleri'ni başarıyla tamamlamasıyla önemli bir aşamayı temsil ediyor.

ankara-midlas-ilk-kez-fuze-atesledi-75al-001.webp

Füze atış faaliyetine, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve savunma sanayii sektör temsilcileri de katıldılar. Bu başarı, Türk savunma sanayisinin gücünü ve yerlilik oranını bir kez daha kanıtlamış oldu.

35253-xjml.webp

'MİDLAS, HİSAR-D RF FÜZESİNİ BAŞARIYLA ATEŞLEDİ'

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, projenin ilerlemesiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Silahlı Kuvvetlerimizin dışa bağımlılığını azaltma ve kritik ihtiyaçlarını yerli ve milli çözümlerle karşılama çabalarımız devam ediyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyacı doğrultusunda başlattığımız MİLGEM Beşinci, Altıncı, Yedinci ve Sekizinci Gemiler Dikey Atım Sistemi Tedariki Projesi'nde önemli bir adım daha attık. Türkiye'nin ilk milli fırkateyni TCG İstanbul'a entegre edilen MİDLAS, HİSAR-D RF füzesini başarıyla ateşledi. Bu test, Türkiye'de ilk defa milli bir hava savunma füzesinin, milli bir lançer kullanılarak bir deniz platformundan ateşlenmesini sağladı."

ankara-midlas-ilk-kez-fuze-atesledi-75al.webp

Görgün, projenin geliştirme faaliyetlerinin devam ettiğini ve ilerleyen dönemlerde Siper, Sapan ve Atmaca füzelerinin de MİDLAS'tan atılabileceğini belirtti. Ayrıca, uzun menzilli diğer güdümlü mermilerin de ilerleyen dönemlerde MİDLAS'tan atılacağını umduklarını dile getirdi.

ankara-midlas-ilk-kez-fuze-atesledi-cds3.webp

Başarıda emeği geçen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli ile ROKETSAN, ASELSAN, HAVELSAN ve STM gibi firmaları tebrik eden Görgün, "Savaş gemilerimizde dikey atım yeteneği ve bu sayede donanmamızın kazandığı milli hava savunma şemsiyesi ülkemize hayırlı olsun" dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar