Microsoft'tan yapay zeka atılımı: Her an piyasada görülebilir!

Microsoft'tan yapay zeka atılımı: Her an piyasada görülebilir!
Bu ayın sonlarında piyasaya sürülecek olan Microsoft'un OLED Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6 modelleri, şirketin ilk yapay zeka destekli dizüstü bilgisayarları olacak.

Microsoft'un yapay zeka tabanlı bilgisayarlarının bu yıl içinde piyasaya sürüleceği daha önce belirtilmişti. Gelen son haberlere göre, bu bilgisayarlar olan Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6, 21 Mart'ta piyasaya sunulacak. Microsoft, bu cihazları AI PC (Yapay Zeka Bilgisayarı) olarak tanıtacak.

Bu cihazlar, Intel Core Ultra veya Qualcomm Snapdragon X Elite tabanlı nöral işlem birimlerini içerecek. Bu sayede, Surface Pro 10 ve Laptop 6, daha gelişmiş yapay zeka yeteneklerine sahip olacaklar. Bu modeller, performans ve verimlilik açısından iPad Pro ve MacBook Pro ile benzer seviyede olacaklar.

TEK TUŞLA YAPAY ZEKA...

Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6, Windows 11'in yeni yapay zeka özelliklerini ilk olarak kullanacak cihazlar arasında yer alacak. Bu cihazlar, üzerlerinde bulunan Copilot desteğiyle birlikte bir dizi yenilikçi özelliği sunacaklar. Bu özellikler arasında gerçek zamanlı altyazı oluşturma, çeviri, oyunlarda grafik iyileştirme, görüntü kalitesi ve kare hızı artırma, Windows Stüdyo Efektlerini geliştirme gibi çeşitli özellikler bulunacak.

eaa3f4bcedc6315acc2b48347eaf4e4c9a2969df.jpeg

Ancak, en dikkat çekici özellik olan yapay zeka tarayıcı öne çıkıyor. Bu tarayıcı, her uygulamada çalışacak ve dökümanlar, internet sayfaları, görseller ve sohbetler arasında doğal dili kullanarak arama yapmayı sağlayacak. Ayrıca, bu özelliğin konuşmaların içeriklerini anlayabileceği ve ekrandaki görüntüye göre tavsiyeler verebileceği belirtiliyor.

Her iki cihazın da bataryalarının bir gün boyu dayanabileceği belirtilirken, Surface Pro 10'un HDR OLED ekranla geleceği söyleniyor. Laptop 6 ise daha ince çerçevelere, yuvarlatılmış köşelere ve haptik dokunmatiğe sahip olacak. Ayrıca, cihazın Arm işlemcili bir varyantı bulunacak. Her iki cihazın da üzerinde yapay zekâ asistan düğmesi yer alacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar