Mevsim geçişlerinde çocuklarda ishale dikkat

Mevsim geçişlerinde çocuklarda ishale dikkat
Çocuklarda mevsim geçişlerinde sıklıkla görülen ishal ile ilgili olarak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazlı Karakullukçu önemli uyarılarda bulundu.

Liv Hospital Samsun Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, çocuklarda mevsim geçişlerinde sıklıkla görülen ishal konusunda önemli açıklamalarda

İshalin genellikle virüsler tarafından tetiklendiğini belirten Dr. Çebi, ebeveynlerinin koruyucu sağlığı konusunda bilinçlendirmek için önemli bilgiler verdi.

Nazlı Karakullukçu Çebi, ishalin ciddi seyreden bir hastalık olduğunu vurgularken, "İshal genellikle mevsim geçişlerinde ortaya çıkar. İshal, mikropların bulaştığı yiyecek-içecek veya temas etmiş ellerin ağıza götürülmesiyle bulaşabilir. Bu nedenle hijyen kurallarına dikkat etmek önemlidir." şeklinde konuştu.

Çocuklarda ishalin genellikle kusma atağıyla yayılmaya başlayan Dr. Çebi, belirtilerin hafif yumuşak kıvamlı parçalarlama ile aralıklı olarak birkaç gün süren şiddetli ve bol sulu üremeye kadar değişebileceğini açıkladı.

Uzman Dr. Çebi, özellikle küçük bebeklerde ateş ve kusmanın arttığını vurgulayarak, "İshalin genellikle kendiliğinden düzelebilir ancak şiddetli vakalarda doktora başvurusunu unutmamalıyız." dedi.

İshalin tedavisi bol su tüketiminin önemine de değinen Dr. Çebi, "Evde bol su ve anne sütü ile beslenme uygulanmalı, şekerli, yağlı salçalı yiyeceklerden kaçınılmalı,destek için doğal veya ilaç formunda probiyotikler kullanılabilir." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar