Meteoroloji'den zirai don uyarısı

Meteoroloji'den zirai don uyarısı
İç Ege, İç ve Doğu Anadolu ile Batı ve Doğu Karadeniz bölgeleri için zirai don bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde hala mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar nedeniyle, Pazar günü sabah saatlerinde İç Ege ve İç Anadolu'da hafif kuvvette, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif, yükseklerinde orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da yer yer kuvvetli zirai don beklendiği belirtildi.

Ayrıca, Pazartesi günü sabah saatlerinde İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'da hafif kuvvette, Doğu Anadolu'da ise orta kuvvette yer yer kuvvetli zirai don yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Olumsuz etkilerin minimize edilmesi için başta çiftçiler olmak üzere vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Ankara Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise kent genelinde Pazar ve Pazartesi sabah saatlerinde hafif, yer yer orta kuvvette zirai don beklendiği aktarıldı. Açıklamada, "Olumsuz etkilerin önlenmesi için başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir." ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar