Meteoroloji’den uyarı! Cayır cayır artacak

Meteoroloji’den uyarı! Cayır cayır artacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yaklaşan hava durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özdemirci'nin açıklamalarına göre bu gece ve yarın iç kesimlerde sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. Ankara'da sıcaklıkların 2 dereceye kadar düşmesi beklenirken bazı ilçelerde ve yüksek kesimlerde eksi dereceler de öngörülüyor. Özellikle zirai faaliyetler yürüten vatandaşlar, zirai don olayına karşı uyarılıyor.

8uiu.jpg

Doğu bölgelerinde ise hafta başından itibaren gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Yarınki yağışların Van ve Erzincan dışındaki illerde kuvvetli olması öngörülüyor. Özellikle Hakkari, Şırnak, Batman, Siirt, Mardin ve Bingöl çevrelerinde yoğun yağış bekleniyor.

Batı bölgelerinde ise hafta boyunca parçalı ve az bulutlu havanın hakim olacağı ifade ediliyor. Sıcaklıklar şu anda mevsim normallerinin altında seyrediyor ancak salı gününden itibaren artması bekleniyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde ise 3 gün boyunca yağış beklenmiyor. Bu illerde genellikle parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar