Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
İç Anadolu ve Orta Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Çorum, Kastamonu'da yer yer kuvvetli, Samsun'un doğusu ile Ordu'nun batısında ise çok kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, İç Anadolu ve Orta Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışlar, Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Çorum ve Kastamonu illerinde yer yer kuvvetli, Samsun'un doğusu ile Ordu'nun batısında ise yer yer çok kuvvetli olacak. Yağışların aralıklarla devam ederek pazartesi sabah saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Ayrıca yarın günün ilk saatlerinden itibaren Ankara, Eskişehir, Konya, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Niğde illerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Vatandaşlar, yağışlara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

ANKARA'DA YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENTİSİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Ankara'da güney ilçelerinden başlayarak il genelinde yer yer kuvvetli, güney ve doğu ilçelerinde ise yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışın yarın akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak etkili olması bekleniyor.

Bölgede beklenen yoğun yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

Ayrıca Orta Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde de benzer şekilde yağışların görüleceği ve bu nedenle yine vatandaşların olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar