Mercedes-Benz Türk, AR-GE Merkezleriyle Küresel Arenada Fark Yaratıyor

Mercedes-Benz Türk, AR-GE Merkezleriyle Küresel Arenada Fark Yaratıyor
Mercedes-Benz Türk’ün Aksaray ve İstanbul’da yer alan AR-GE Merkezleri, uzman mühendis kadrosuyla Daimler Truck AG’nin küresel araştırma ve geliştirme faaliyetlerine liderlik ediyor.

Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Otobüs Fabrikası bünyesinde 2009 yılında kurulan İstanbul AR-GE Merkezi, bu yıl 15. yıl dönümünü kutluyor. 15 yıldır Türkiye'den dünyaya mühendislik hizmeti ihraç eden İstanbul Ar-Ge Merkezi, Otobüs AR-GE ekibi ile tüm dünyadaki Mercedes-Benz ve Setra marka otobüslerin iç donanım, karoser, dış kaplama, elektrik altyapısı, teşhis sistemleri ve donanımsal dayanıklılık testleri için yetkinlik merkezi olarak faaliyet gösteriyor. Aksaray AR-GE Merkezi ise 2018 yılında 8,4 milyon avroluk yatırım ile Aksaray Kamyon Fabrikası bünyesinde faaliyete geçti. Mercedes-Benz Türk'ün çatı şirketi Daimler Truck AG'nin global ağı içerisinde tüm dünyaya kamyon yol testi onayı veren ve mühendislik hizmeti sunan bir "Tek Merkez" olarak görev yapıyor.

1710229005-mbt-stanbul-ar-ge-merkezi-1.jpg

AR-GE merkezleri, Mercedes-Benz Türk’ün yenilik ve sürdürülebilirlik odaklı vizyonunu en üst seviyede temsil etmek için birçok projede çalışıyor. Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE Direktörü Melikşah Yüksel, kamyon segmentindeki AR-GE faaliyetlerinin sektördeki dönüşümü ve ilerlemeyi şekillendirdiğini belirtiyor. Avrupa Birliği’nin araştırma, geliştirme ve inovasyon projelerine destek olan Horizon Europe programının projelerinde de yer alarak sektördeki liderliğini sürdürüyorlar. Yüksel, özellikle döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak, karbon ayak izini azaltacak ve geleceği şekillendirecek çözümler üzerinde yoğunlaştıklarını ifade ediyor.

1710228996-mbt-aksaray-ar-ge-merkezi.jpg

Mercedes-Benz Türk, AR-GE faaliyetleriyle sektöre öncülük etmeye devam ederken, özel projelerle de dikkat çekiyor. "Coach MENA Euro 6" projesi ile Euro 6 motorlu otomatik şanzımanlı otobüsleri Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesine sunarak sıcak iklimlerde kullanılabilirliği artırıyor. "FOREST Projesi" ile biyokompozitlerin geliştirilmesine katkı sağlayarak sürdürülebilir malzemelerin kullanımını destekliyor. "BASE Projesi" ile dijital batarya pasaportu hizmeti sunarak enerji depolama çözümlerine liderlik ediyor. Bu projelerle Mercedes-Benz Türk, sürdürülebilirlik, yenilikçilik ve teknolojik liderlik alanlarında etkileyici çalışmalara imza atıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar