Melisa çayı faydaları nelerdir? Melisa çayı neye iyi gelir?

Melisa çayı faydaları nelerdir? Melisa çayı neye iyi gelir?

Rahatlatıcı ve yatıştırıcı etkisi ile bilinen melisa çayının sağlığımız için daha pek çok faydası bulunmaktadır. Peki melisa çayı faydaları nelerdir? İşte detaylar...

Melisa çayı genellikle rahatlamak ve sakinleştirici etkisi için tüketilen bir çay olarak bilinir. Hafif ekşimsi bir tada sahip olan melisa bitkisinin sağlığa birçok faydası vardır.

MELİSA ÇAYI FAYDALARI

Stresi ve Kaygıyı Azaltmaya Yardımcı: Melisa otu çayının stres belirtilerini azalttığı, rahatlama sağladığı ve ruh sağlığınıza iyi geldiği bilinir. Bazı kişilerde anksiyete ve depresyon semptomlarını iyileştirmede etkili olabileceğini düşündürmektedir. Yapılan bir araştırmaya göre, melisa çayı içen kişilerde sakinleşme hali hissedilirken, uyku isteğinin arttığı gözlenmiştir. Melisa çayının sinirlilik ve aşırı heyecan gibi kaygıya işaret eden hisleri de azaltmaya yardımcı olduğu söylenir. Anksiyete düşmanı olduğu en bilinen özelliklerindendir. Ancak bu konuda daha çok araştırmaya ihtiyaç vardır.

Bilişsel İşlevi Artırabilir: Yapılan bir araştırmayla, melisa çayının bilişsel fonksiyonları artırdığı saptanmıştır ancak yine de ileri araştırmalara ihtiyaç vardır.

Uçuk Tedavisine Destek: Antioksiden içeriği sayesinde melisa özü içeren kremin uçuk tedavisinde etkili olabildiği düşünülür. Uçuğun hızlı iyileşmesine yardımcı olabilen melisanın uçuk çıkma sıklığını düşürdüğüne de inanılır.

Hazımsızlık Sorununda Rahatlama: Sindirim sisteminizle ilgili karın ağrısı, gaz ve hazımsızlık gibi şikayetleriniz varsa melisa çayı rahatlamanıza yardımcı olabilir. Melisa çayının mide bulantısı için de faydalı olabildiği bilinir.

Baş Ağrısına İyi Gelebilir: Melisa çayının rahatlattığı bir başka ağrı ise baş ağrılarıdır. Stres sonucu oluşan baş ağrısında melisa, papatya çayı gibi rahatlatıcı bir etki yaratabilir.

Kalbe İyileştirebilir: Melisa çayı tansiyon düşürücü ve kalp çarpıntı problemi olanlar için de sakinleştirici etki gösterebilmektedir. Bu nedenle melisa çayı, kardiyovasküler sistem için faydalı kabul edilir. Antioksidan içeriği sayesinde sağlıklı kan akışında rol oynar.

Bağışıklığı Güçlendirebilir: Anti-viral ve anti-mikrobiyal etkisi sayesinde bakteri, mantar, virüslere karşı mücadelede yardımcı olabilir. Antioksidan deposu melisa bitkisi terlemeyi teşvik ettiği için grip ve ateşli hastalıklarda kullanılabilir. Bu hastalıklarla mücadele melisa çayı faydası olarak kabul edilir.

Öne Çıkanlar