Mehmetçik ekmeğini Afrinlilerle paylaşıyor

Mehmetçik ekmeğini Afrinlilerle paylaşıyor
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı sonrası terörden arındırılan Afrin'de sivillere ekmek dağıttı.

Mehmetçik ekmeğini Afrinlilerle paylaşıyor

Harekatın ardından Afrin Meclis Binası önünde kurulan günlük 4 bin kapasiteli ekmek mobil fırında Mehmetçik tarafından üretilen ekmekler, bölgede görev yapan askerin gözetiminde ilçe halkına ikram ediliyor. Dağıtım saatini beklerken uzun kuyruklar oluşturan Afrinliler, aldıkları sıcak ekmeği evlerine götürmenin sevincini yaşıyor.

Suriyeli Fatma Naif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk askerinin Afrin'e gelirken beraberinde barış ve huzuru da getirdiğini belirtti.

Durumlarının eskiye oranla her geçen gün daha da iyiye gittiğini ifade eden Naif, "Türk askeri gelmeden önce teröristler, 200 dolar paramı, telefonumu hatta parmağımdaki yüzüğüme kadar neyim varsa gasbetti. Allah'a şükür, Türk askeri geldi ekmeğini bile bizimle paylaşıyor. Allah onlardan razı olsun." diye konuştu.

Fatma Ali de Türk askerinin bölgeye gelmesinden duyduğu sevinci dile getirerek, "Çok mutluyuz insanlara yardımlar veriyorlar. Allah onlardan razı olsun. İstiyoruz ki Türk askeri hep burada bizimle kalsın." dedi.

Mahmud Kurdo da Mehmetçik tarafından yapılan faaliyetin önemine işaret ederek, fırın sayesinde bölge insanlarının ihtiyacı kadar ekmeği alıp evine götürdüğünü söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar