Marmara'da batan gemi hakkında yeni gelişme! 2 mürettebatın cansız bedenine ulaşılmıştı

Marmara'da batan gemi hakkında yeni gelişme!  2 mürettebatın cansız bedenine ulaşılmıştı
"BATUHAN A" adlı gemide kayıp olan 4 mürettebatın aranması için başlatılan operasyon, 10'uncu gününde de devam ediyor. Daha önce 3 kez aranan kaptan köşkü, güverte ve kamaralar bir kez daha aranacak.

Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında battığı belirlenen gemideki arama çalışmalarına 667 personel deniz, hava ve karadan katılıyor. Özellikle dalgıçların sıfır görüş mesafesi ile karşılaştığı zorlu şartlarda, geminin farklı bölgelerinde yapılan detaylı aramalara rağmen henüz istenilen sonuca ulaşılamadı.

f1wdw6oj0kut0bey2v6rhq.webp

Marmara Adası Badalan Limanı'ndan yola çıkarak Gemlik Limanı'na gitmek üzere olan "BATUHAN A" adlı gemiden alınan acil durum sinyali, 15 Şubat'ta kesilmişti. O tarihten bu yana kayıp mürettebatın izine rastlanamadı. Bu süreçte, koordinasyonu sağlamak adına Mudanya ve Karacabey ilçelerinde Bursa Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında bir kriz merkezi oluşturuldu ve AFAD, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik, deniz polisi, jandarma, UMKE, ANDA, AKUT ve NAK ekipleri tarafından geniş kapsamlı bir kurtarma operasyonu başlatıldı.

6gssv-r-nk63atokd0bj9g.webp

ARAMA KURTARMAYA 275 PERSONEL KATILDI

Arama kurtarma faaliyetlerine 6 kurtarma botu, 28 araç ve 1 Sahil Güvenlik korveti dahil olmak üzere toplam 275 personel katıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve diğer ilgili birimlerden gelen desteklerle, arama çalışmalarının etkin bir şekilde sürdürülmesi için her türlü çaba sarf ediliyor.

9s38go6ol0ukzim52jbneq.webp

6'NCI GÜNDE BİR MÜRETTEBATIN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Deniz dibinde yapılan sonar taramalarında, geminin 51 metre derinlikte tespit edildiği bilgisi paylaşıldı. Ancak bu aşamada gemideki mürettebatın akıbeti hakkında net bir bilgiye ulaşılamadı. Özellikle geminin makine dairesine yapılan dalışlarda, 6'ncı günde bir mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı. Diğer mürettebatın durumu hakkında hala belirsizlik devam ediyor.

hccjxul7-0-8ms3q3foerg.webp

667 PERSONEL ÇALIŞIYOR

Arama çalışmalarına katılan personel sayısı 667'ye ulaşırken, deniz dibinde geçen günlerin etkisiyle cenazelerin şişmeye başlaması ve su yüzeyine çıkma ihtimali göz önünde bulundurularak, balıkçılar da aramalara dahil edildi. Karadan da eş zamanlı olarak yapılan aramalarda herhangi bir bulguya rastlanamaması, ekiplerin motivasyonunu olumsuz etkilemiş durumda.

opcspg7dsk674dey6xkqyg.webp

ARAMA KURTARMA DEVAM EDİYOR

Arama kurtarma çalışmaları, mürettebatın yakınları ve yetkililer tarafından yoğun bir şekilde takip ediliyor. Ancak şu ana kadar net bir sonuca ulaşılamaması, endişelerin artmasına neden oluyor. Devam eden arama çalışmalarıyla ilgili kamuoyuna güncel bilgiler aktarılacak.

kfmexny8se2-9jgcyihm8g.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar