Marketlerde yeni dönem! Yasaklandı

Marketlerde yeni dönem! Yasaklandı
Yeni düzenleme ile birlikte market etiketlerinde artık o ifadeler yer almayacak. İşte yasaklanan o etiketler…

Türkiye'de tüketici haklarını daha da güçlendirecek önemli bir adım atıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle, gıda ürünlerinin etiketlenmesine yönelik katı kurallar getirildi.

Yeni düzenlemeyle birlikte gıda ürünlerinin etiketlerinde artık gerçeği yansıtmayan görseller kullanılamayacak. Örneğin aromatik madde ile üretilen bir gıda ürününde o aromayı çağrıştıran gerçek gıda maddesinin görseli etiket üzerinde yer almayacak.

Ayrıca gıda ürünlerinin isimleri tüketicilerin raf karşısında ilk bakışta görebileceği şekilde belirgin ve yanıltıcı olmayan bir biçimde etiketlenecek.

Yönetmelik tüketicileri yanıltıcı ifadeler konusunda da sıkı kurallar getiriyor. "… tadında", "… lezzeti", "… keyfi" gibi, tüketicilerin kafa karışıklığı yaşamasına neden olabilecek ifadelere izin verilmeyecek.

Gıda işletmecilerine bu yeni düzenlemelere uyum sağlamaları için 31 Aralık 2026'ya kadar süre verildi. Bu tarihten sonra yönetmeliğe uygun olmayan ürünlerin piyasada bulunması yasaklanacak. Bu uzun vadede tüketicilerin daha sağlıklı ve doğru bilgilendirildiği bir piyasa oluşturulmasına katkıda bulunacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar