Mansur Yavaş İYİ Partili adayın hangi ilçe belediyesini istediğini açıkladı

Mansur Yavaş İYİ Partili adayın hangi ilçe belediyesini istediğini açıkladı
ABB Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın kendisine yönelik yolsuzluk ithamlarına yanıt verdi. Yavaş ayrıca, Yıldırım’ın kendisinden istediği ilçe belediyesini de açıkladı.

İYİ Parti'nin eski CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın Mansur Yavaş'ı yolsuzluk ithamlarıyla hedef almasının ardından başlayan tartışma devam ediyor.

İYİ Parti GİK üyesi Uğurhan Ferudun Berat Tiryaki'nin Yıldırım’a tepki göstermesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da iddialara yanıt geldi.

TV100 Candaş Tolga Işık’ın canlı yayınına katılan Yavaş, Cengiz Topel Yıldırım'ın iddialarını sert bir dille eleştirdi. Yavaş, "İhaleye fesat karıştırmak konusunda onun tecrübesi çoktur, şimdilik o kadarını söylüyorum. Cengiz Topel Yıldırım geldi benden Mamak Belediye Başkanlığını istedi. Biz de vermeyince bu sefer bütün televizyonlara sadece Mansur Yavaş’ı karalamak için gidiyor. Ruh sağlığını kaybetmiş bu arkadaş" ifadelerini kullandı.

CENGİZ TOPEL YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti ABB adayı Yıldırım, katıldığı canlı yayında şunları söyledi: "Belediye şirketleri dönem dönem sayıştay şirketleri tarafından denetlenir. Bu denetlemelerde kamuya açık, sayıştayın internet sitelerinde belediye şirketleriyle ilgili tespitlerden aldığımız rakamlarla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yaklaşık güncellenmiş rakamlarla 308 milyar TL, bunun içinde de o dönemde sadece belediyenin 9 şirketine ulaşılabildiği için 308 milyar TL’nin bir kaynak harcandığını tespit ettik. 308 milyar 496 milyon TL Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynak harcamış ve bu kaynağın sadece yüzde 3,27’si kadarını sosyal yardımlara harcamış."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar