Mansur Yavaş’tan Türkiye’de bir ilk: ABB 2019-2024 Seçim Öncesi Mali Raporu’nu açıkladı

Mansur Yavaş’tan Türkiye’de bir ilk: ABB 2019-2024 Seçim Öncesi Mali Raporu’nu açıkladı
Ankara Büyükşehir Belediyesi, şeffaf yönetim ve hesap verme ilkeleri doğrultusunda hareket ederek Seçim Öncesi Mali Raporu'nu internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyurdu.

Yayınlanan Seçim Öncesi Mali Raporu'na rapora göre, 8 Nisan 2019'dan itibaren 31 Aralık 2023'e kadar olan dönemde borçlarda 5 yılda toplam 1 milyar 858 bin 913 dolarlık azalma yaşandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şeffaf siyaset anlayışı çerçevesinde daha önce mal varlığını kamuoyuna açıklamıştı. Şimdi ise belediyenin mali durumunu gösteren Seçim Öncesi Mali Raporu'nu vatandaşların erişimine açarak bir ilke imza attı. Yavaş, bu adımıyla Türkiye'de bir ilke daha imza attıklarını belirtti.

Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yapmış olduğu açıklamada, "Temiz, şeffaf siyaset için mal varlığımı kamuoyuna açıklamıştım. Türkiye’de bir ilk… Şimdi de seçimden sonra Belediyeyi nasıl devir aldığımızı ve seçime giderken nereye getirdiğimizi gösteren Belediyemizin 2019-2024 yılları arası 5 yıllık mali işlemlerimizdeki gelişmeleri gösteren Seçim Öncesi Mali Raporu’muzu açıklıyoruz. Halktan aldığımız paranın hesabını kuruşu kuruşuna halka vermeye devam edeceğiz" dedi.

abb-2019-2024-secim-oncesi-mali-raporunu-halkla-paylasti.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin mali tablolarını görmek isteyen tüm vatandaşlar, rapora belediyenin resmi internet sitesinden erişebilirler. 5 yıllık Seçim Öncesi Mali Raporu'na https://www.ankara.bel.tr/dokumanlar/saydamlik-ve hesapverilebilirlik/secim-oncesi-mali-raporlar adresinden ulaşılabilir.

YAVAŞ TAAHHÜTNAMEYİ İMZALAYAN İLK ADAY

Yavaş ayrıca, Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin bütçe, ihale ve belediye meclis toplantılarının yayınlanmasına yönelik maddeleri içeren “Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesi”ni imzaladı. Yavaş, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde belediye başkan adayları için hazırlanan taahhütnameyi imzalayan ilk aday oldu.

gh-aakvwqaaadv8.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar