Man Adası davasında bir tazminat daha

Man Adası davasında bir tazminat daha
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transferi yaptıklarına ilişkin iddiaları nedeniyle, toplam 339 bin lira manevi tazminat ödeyecek.

Man Adası davasında bir tazminat daha

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transferi yaptıklarına ilişkin iddiaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı 1,5 milyon liralık manevi tazminat davası karara bağlandı.

Anadolu 9. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, davacılar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınları adına avukat Ferah Yıldız ile davalı Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik katıldı.

Kılıçdaroğlu, 142 bin liralık manevi tazminat ödeyecek

Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi Ali Osman Taşkın, açılan tazminat davasını kısmen kabul ederek, 100 bin lira manevi tazminatın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 17 bin lira manevi tazminatın Ziya İlgen'e, 15 bin lira manevi tazminatın Osman Ketenci'ye, 10 bin lira manevi tazminatın da Ahmet Burak Erdoğan'a haksız fiil tarihi olan 5 Aralık 2017 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalı Kılıçdaroğlu'ndan alınarak ödenmesine karar verdi.

Mahkeme hakimi Taşkın, bu celsenin sözlü yargılama aşaması olduğunu, davalı Kılıçdaroğlu'nun sosyal ve ekomonik durumu ile ilgili istenen raporun da mahkeme dosyasına sunulduğunu tutanağa geçirdi.

Hakim Taşkın, Kılıçdaroğlu'nun avukatı Çelik tarafından reddi hakim talepli dilekçe ile mahkeme hakimi hakkında HSK'ya sunulan şikayet dilekçesini de dava dosyasına sunulduğunu da tutanağa yazdırdı.

Söz alan Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, şunları söyledi:

"Mahkemenizde ve İstanbul Anadolu 5. ve 20. Asliye Mahkemelerinde Man adası davaları olarak bilinen davaların açılmasından sonra bu 3 mahkemenin de hakimi talepleri olmaksızın HSK tarafından değiştirildi. Bu bize göre tamamen siyasi bir atama olup, hakimliğinizin tarafsız olmadığı yönünde ciddi, somut kuşku doğurmuştur. Kaldı ki mahkemenizce delil listenizdeki delillerde toplanmaksızın sözlü yargılama aşamasına geçilmesi ifade edilmiştir. Bizim buna da muvafakatımız yoktur. Bu da göstermektedir ki reddi hakim talebimiz ciddi, somut olgulara dayanmaktadır. Bu nedenle görevi kötüye kullanmış olmanız nedeniyle mahkeme hakimi hakkında HSK'ye şikayet dilekçesini sunduk. Ayrıca, dosyaya gelen yazı cevabını da incelemedik. Bu belgeyi inceleyip doğru olup olmadığı hususunda beyanda bulunmak üzere süre talep ederiz."

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Çelik tarafından yapılan talepleri karara bağlayan mahkeme hakimi Taşkın, reddi hakim talebi sözlü yargılama duruşmasından önce yapıldığı gerekçesiyle reddine karar verdi. Mahkeme hakimi Taşkın, avukatı Çelik tarafından sunulan delilleri de sözlü yargılama aşamasına geçildiği için kabul etmeyerek reddine hükmetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar