Maliye Bakanından enflasyon mesajı

Maliye Bakanından enflasyon mesajı
Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, BOJ'un para politikasını uygun bir şekilde yürütmesini ve "ekonomi, fiyatlar ve finansal koşulları" dikkate alarak enflasyon hedefine ulaşmak için hükümetle birlikte çalışmasını beklediğini söyledi.

FİLİZ KIRAL-GÜNBOYU

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki Salı günü yaptığı açıklamada, Japonya Merkez Bankası'nın para politikasını uygun şekilde yürütmesini ve "ekonomiyi, fiyatları ve finansal koşulları" dikkate alarak enflasyon hedefine ulaşmak için hükümetle birlikte çalışmasını beklediğini söyledi.

Basın toplantısında konuşan Suzuki, BOJ Başkanı Kazuo Ueda'nın hafta sonu bir medya röportajında negatif faiz oranlarından ve aşırı gevşek para politikasından kademeli olarak uzaklaşılacağına işaret eden sözleri hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Suzuki, "Belirli bir para politikası uygulamasına BOJ'un karar vermesi gerekiyor" dedi. Suzuki "BoJ'un fiyat istikrarı hedefine istikrarlı ve sürdürülebilir bir şekilde ulaşmak için hükümetle yakın temas halinde olmaya devam etmesini ve ekonomiyi, fiyatları ve finansal koşulları dikkate alarak para politikasını uygun şekilde yürütmesini bekliyorum" dedi.

Japonya'nın uzun vadeli faiz oranları, Ueda'nın Yomiuri Shimbun ile yaptığı röportajda yaptığı açıklamaların ardından BOJ'un negatif faiz politikasından uzaklaşabileceği beklentisiyle Pazartesi günü dokuz yıl sekiz ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar