Malatya’da Asayiş olaylarında yüzde 50 gerileme

Malatya’da Asayiş olaylarında yüzde 50 gerileme
Malatya'da, yılın ilk 4 ayında asayiş olaylarında gözle görülür bir azalma yaşanırken, hırsızlık olaylarındaki artış oranı neredeyse yüzde 50 seviyesine çıktı.

Malatya İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, kentteki genel asayiş durumu hakkında detaylı bilgiler verdi. Kendisinin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yaklaşık 10 ay önce göreve atanarak başladığını belirten Çankal, bu süreçte yapılan çalışmaları ve yaşanan gelişmeleri paylaştı.

Çankal, özellikle 6 Şubat depremleri sonrasında 11 ilde artan hırsızlık olaylarına dikkat çekti. Depremin ardından hırsızlık vakalarında gözle görülür bir artış olduğunu ve bu durumun sadece Malatya ile sınırlı olmadığını vurguladı. Yılın ilk 4 ayında ise özellikle hırsızlık ve uyuşturucuyla mücadelede başarılı çalışmalara imza atıldığını aktardı.

Malatya'da yaşanan deprem sonrası altyapı ve üst yapıda meydana gelen zararların trafikte bazı sorunlara neden olduğunu ifade eden Çankal, şehir merkezinde sürdürülen imar ve ihya çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte trafikteki sorunların çözüleceğine olan inancını paylaştı.

Müdür Çankal, hırsızlık olaylarında yaşanan artışa karşı sahadaki personel sayısını artırdıklarını da belirtti. Ayrıca, hırsızlık ve uyuşturucuyla mücadele konusunda geniş kapsamlı operasyonlar düzenlediklerini ve bu konuda vatandaşların da duyarlı olmalarının önemine değindi.

Malatya’da Asayiş olaylarında yüzde 50 gerileme

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar