"LPG'li araçlar da kapalı alanlara girebilecek"

"LPG'li araçlar da kapalı alanlara girebilecek"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, nisan ayından itibaren tedbirlerin alınmasıyla LPG'li araçların da AVM, otel ve konutların kapalı otoparklarına girebilmesine ilişkin düzenlemenin hayata geçirileceğini açıkladı.

"LPG'li araçlar da kapalı alanlara girebilecek"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konuk olduğu Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda soruları yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Seçim kampanyası çerçevesinde Türkiye'yi geziyorsunuz. Vatandaşın yaklaşımı nasıl, seçimi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Kurum, bakanlığını ilgilendiren konuları yerinde görmek ve tespit etmek için 50'nin üzerinde şehre ziyarette bulunduğunu belirtti.

Bu ziyaretlerde valiler, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla şehrin, vatandaşın sorunlarını istişare ettiklerini aktaran Kurum, yapılması gereken işleri hızlı bir şekilde uygulamaya geçirdiklerini vurguladı.

Kurum, vatandaşların kentsel dönüşüm, atık su arıtma tesisleri, düzen depolama tesisleri, millet bahçeleri, çevre düzenlemelerine ilişkin taleplerinin olduğuna işaret ederek, kentsel dönüşüm süreciyle ilgili belli noktalarda mağduriyetlerin bulunduğunu, bunları hem TOKİ eliyle hem de İller Bankası Genel Müdürlüğü kanalıyla aştıklarını anlattı.

Bakanlık olarak vatandaşa güven verdiklerini kaydeden Kurum, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda sorun olmuş alanlara gidip, bunlara çözüm bulduklarını belirtti.

Kurum, Mamak'ta uzun zamandır süren bir kentsel dönüşüm projesinin bulunduğunu anımsatarak, bugün onun temelini atacaklarını bildirdi.

Kentsel dönüşüm kapsamında Gaziosmanpaşa ve Üsküdar'da da temel attıklarını, Esenler'de çok örnek çalışma yaptıklarını aktaran Kurum, "Geçen hafta Ataşehir'e gittim, 3 mahallede kentsel dönüşümle ilgili toplantı yaptık. O toplantılarda vatandaşların, sokaklara, kaldırımlara park edilen araçlardan, sosyal donatı, yeşil alan eksikliklerinden yıldıklarını görüyoruz. Vatandaşlarımız toplantılardan mutlu ayrıldılar. Onları ikna ettiğimizi düşünüyorum. Kentsel dönüşümle alakalı Bakanlık olarak destek vereceğimizi kendilerine ifade ettik." dedi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM YERİNDE ÇÖZÜLMELİ"

Kentsel dönüşümde olayı yerinde çözmek zorunda olduklarını belirten Kurum, "Vatandaşı biz yerinden alıp başka bir yere götüremeyiz. Onun rızasını aldıktan sonra, onun içinde olduğu bir süreçte kentsel dönüşümde yapılamayacak hiçbir şey yok. Her şeyi yapabilirsiniz. Yeter ki dertli olun, yeter ki o işi çözmeye niyetiniz olsun." diye konuştu.

Elbirliğiyle, vatandaşın rızası çerçevesinde projeler gerçekleştirdiklerini anlatan Kurum, şunları söyledi:

"Yeni alanlarda zemin artı 4-5'i geçmiyoruz. Mesela Kartal'da 10 katlı binayı yıktık, yerine 5 katlı bina yapacağız. Haftaya temelini atıyoruz. Sığmayan yerler de olacaktır muhakkak ama etrafındaki silüeti bozmadan, etrafında 8-10 kat varsa onlara uygun bir şekilde yapmak lazım ama eğer hiçbir yapılaşma yoksa biz zemin artı 4-5'i geçmek istemiyoruz. Bu noktada medeniyetin bize tarif ettiği mahalle kültürünü, ecdadın bize tarif ettiği o şehirleşmenin örnek uygulamalarını yapmak istiyoruz. Bu çok önemli bir şey. Biz, tüm şehirlerde, tüm ilçelerimizde bu örnek uygulamaları yaparsak genele yayılacaktır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar