LÖSEV'in 'en havalı' çocukları

LÖSEV'in 'en havalı' çocukları
LÖSEV'in 20. yıl kutlaması dolayısıyla 16 lösemili çocuk, ilk kez helikoptere binerek İstanbul'un tarihi, turistik ve doğal mekanlarını havadan görme imkanı buldu.

LÖSEV'in 'en havalı' çocukları

Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) 20. yıl kutlaması dolayısıyla 16 lösemili çocuk, ilk kez helikoptere binerek İstanbul turu yaptı.

LÖSEV ile Kaan Air'in düzenlediği etkinlik ile lösimili çocukların helikoptere binme hayali gerçek oldu.

Ayazağa'daki helikopter pistinde bir araya gelen çocuklar, görevliler eşliğinde hangarı gezerek helikopterlerle ilgili bilgi aldı.

Daha sonra helikoptere binen çocuklar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden İstanbul Boğazı'na, Dolmabahçe Sarayı'dan Kız Kulesi'ne, Ayasofya'dan Sultanahmet Camisi'ne, Kapalıçarşı'dan Süleymaniye Camisi'ne kentin tarihi, turistik ve doğal mekanlarını havadan görme imkanı buldu.

İstanbul'u gökyüzünden seyreden çocukların yaşadığı heyecan, yüzlerine yansıdı.

"Çocukların en büyük isteği helikoptere binmek"

LÖSEV İstanbul İl Koordinatörü Gökçe Çiçek Koç, vakfın 20. yılı dolayısıyla çocukların hayallerini gerçekleştirmek için 16 çocukla İstanbul semalarında uçacaklarını söyledi.

Vakfın 1998'de kurulduğunu hatırlatan Koç, "Bugüne kadar pek çok hayali gerçekleştirdik. 20. yıl sebebiyle daha büyük hayallere erişebilmek adına çocuklarımıza sorduğumuz zaman pek çoğunun en büyük isteği helikoptere binmek oldu." dedi.

"Bir daha olsa yine uçardım"

Çocuklardan 12 yaşındaki Beyzanur Şıker, ilk defa helikoptere bindiğini belirterek, önce korktuğunu, helikopter yükseldikçe buna alıştığını söyledi.

Helikopterle gezerken birçok yeri gördüğünü aktaran Şıker, "Bir daha olsa yine uçardım. İlk olduğu için hem korku hem de mutluluk vardı. Çok güzeldi." ifadesini kullandı.

14 yaşındaki Dilruba Kepenek de ilk defa helikoptere bindiğini belirtti.

Topkapı Sarayı, Domabahçe Sarayı, camileri havadan gördüğünü dile getiren Kepenek, turun güzel geçtiğini, her şeyin çok küçük ve dar göründüğünü kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar