Lojistik devi rekor fiyata Danimarkalılara satıldı: Firmanın hisseleri tavan yaptı

Lojistik devi rekor fiyata Danimarkalılara satıldı: Firmanın hisseleri tavan yaptı
Türkiye'nin lojistijk devi Ekol Lojistik, Danimarkalı DFDS firmasına rekor fiyata satıldı.

Danimarkalı denizcilik ve lojistik firması DFDS, Ekol Lojistik'in uluslararası taşımacılık ağını satın aldı. Bu satın alma ile Türkiye ve Avrupa'yı birbirine bağlayan Ekol Lojistik ağı, Danimarkalı DFDS şirketi bünyesine katılmış oldu.

DFDS'nin yaptığı açıklamaya göre, Akdeniz'deki feribot ağına karayolu taşımacılığını da eklemeyi planlıyor. Şirket, bu satın almanın, malların feribot, karayolu ve demiryolu ile treylerler halinde taşınması stratejisiyle uyumlu olduğunu vurguladı.

DFDS CEO'su Torben Carlsen, "Türkiye'nin Avrupa için bir üretim merkezi olma rolü, tedarik zincirlerini son pazarlara yaklaştırdıkça gelecekte daha da güçlenecektir" şeklinde konuştu.

q.webp

2 YILLIK SÜREÇ SON BULDU

İki şirket arasındaki görüşmeler 2022 yılında başlamış ve anlaşma geçen yıl Türk rekabet kurumu tarafından onaylanmıştı. Ancak işlem hala Avrupa Birliği'nin onayına bağlı.

DFDS'ye göre, Türkiye-Avrupa taşımacılık pazarının 2028 yılına kadar yılda yaklaşık büyümesi bekleniyor.

Danimarkalı şirketin yaptığı açıklamada, "Bu satın alma, DFDS'nin ağını yüksek büyüme oranına sahip bir bölgeye genişletiyor" denildi.

q1.webp

HİSSELER YÜKSELİŞE GEÇTİ

DFDS, anlaşmanın dördüncü çeyreğin başlarında tamamlanacağını varsayarak, daha önce yüzde 5-8 büyüme tahminine karşılık şimdi yüzde 8-11'lik bir tam yıl satış büyümesi öngördüğünü belirtti. Şirketin hisseleri, TSİ 12.07'de yüzde 2 artış gösterdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar