LGS sonuçları açıklandı! 2019 LGS sonuçları

LGS sonuçları açıklandı! 2019 LGS sonuçları
Liselere Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı. LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler sınav sonuçlarını araştırmaya başladı. Peki sonuçlara nereden bakılacak? Tercihler ne zaman yapılacak? İste LGS sonuçlarıyla ilgili merak edilenler...

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitesinden açıklandı. Öğrenciler kaç puan aldıklarını merak ediyor. Peki sınav sonuçlarına nasıl ulaşılacak? Sınav itiraz süresi ne kadar? İşte detaylar...

LGS SONUÇLARI

1 Haziran'da yapılan sınava yaklaşık bir milyon 8. sınıf öğrencisi girmişti. Merkezi sınav sonuçlarına www.meb.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. Öğrenciler sınav sonuçlarına itirazlarını sonucun açıklanmasından itibaren en geç 5 iş günü içinde yapabilecek.

Tercih başvurularının ise temmuz ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor.

MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİNDEKİ BAŞARI ARTTI

Milli Eğitim Bakanlığının LGS sonuçları ile birlikte ilk kez açıkladığı rapora göre, matematik ve fen bilimlerindeki başarı 2018'e göre arttı.

KONTENJAN TABLOLARI YARIN AÇIKLANACAK

Milli Eğitim Bakanlığınca, ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu ile tercihlere esas kontenjan tabloları yarın açıklanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar