Le Pen'den daha çok destekleniyor

Le Pen'den daha çok destekleniyor
Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci tura kalan Macron'a en önemli destek, ülkedeki iki ana akım olan merkez sağ ve merkez solun ilk turdaki cumhurbaşkanı adaylarından geldi.

Le Pen'den daha çok destekleniyor

"En Marche (Yürüyüş)" Hareketi'nin lideri Emmanuel Macron'un cumhurbaşkanı seçimi ikinci turunda rakibi aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin adayı Marine Le Pen'e karşı şansı daha yüksek görünüyor.

Kurduğu hareketle bir yıl gibi kısa süre içinde büyük destek yakalayan ve cumhurbaşkanı seçiminin ilk turundan yüzde 24,01 oyla birinci çıkan Macron, seçimi kaybeden rakiplerinin de desteğini aldı. Bu desteklerden en önemlileri, ülkedeki iki ana akım olan merkez sağ ve merkez soldan geldi.

İlk turda yüzde 20,01 oy alarak üçüncü olan merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisi'nin adayı François Fillon ve yüzde 6,36 oy oranı ile dördüncü olan Macron'un eski partisi Sosyalist Parti'nin adayı Benoit Hamon, ikinci turda Macron'u destekleyeceklerini açıkladı.

Macron aynı zamanda Cumhurbaşkanı François Hollande, Başbakan Bernard Cazeneuve ve eski Başbakan Manuel Valls'ten de destek alarak, adeta merkez solun tamamını arkasında toplamış görünüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar