Lavrov'dan Soçi Zirvesi açıklaması

Lavrov'dan Soçi Zirvesi açıklaması
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Soçi Zirvesi'nde Rusya ve Türkiye'nin, Adana Anlaşması'nı baz alarak Suriye sınırındaki teröristlerden gelen tehditlere karşı durma konusunda anlaştığını iddia etti.

Lavrov'dan Soçi Zirvesi açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajcak, Moskova'da bir araya gelmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Lavrov, geçen hafta Rusya'nın Soçi kentinde Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi'nin yapıldığını hatırlattı. Lavrov, zirvede Rusya ve Türkiye'nin, 1998 yılında Suriye ve Türkiye arasında imzalanan Adana Anlaşması'nı baz alarak Suriye sınırındaki teröristlerden gelen tehditlere karşı durma konusunda anlaştığını iddia etti.

Lavrov, Soçi'deki zirvede İdlib'deki durum, Suriye'de siyasi çözüm ve ABD'nin Suriye'den çekilmesi gibi konuların konuşulduğunu söyledi.

ABD'nin tampon bölgede güvenliği sağlayamayacağını vurgulayan Lavrov, "ABD'nin amacı Suriye'yi bölmek ve Suriye'nin doğusunda bir devlet oluşturmak. Bunun için müttefiklerinin de yatırım yapmalarını teşvik ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Lajcak da martta Azerbaycan ve Ermenistan'a ziyaretler yaparak iki ülke arasındaki Karabağ sorununu ele alacağını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar