Laliga'da bir ırkçılık olayı daha

Laliga'da bir ırkçılık olayı daha
İspanya 1. Futbol Ligi'nin (LaLiga) 30. haftasında Getafe ile Sevilla arasında gerçekleşen maçta bir ırkçılık olayı daha yaşandı.

Karşılaşmanın 60. dakikalarında, Getafe tribünlerinden bir grup taraftarın Sevillalı futbolcu Marcos Acuna'ya yönelik "maymun" şeklinde ırkçı sloganlar atması üzerine, hakem Iglesias Villanueva, maça kısa bir süre ara verdi.

LaLiga'nın ırkçılığa karşı uyguladığı protokolü devreye sokan hakem Villanueva, stadyumda ırkçılığı kınayan bir anons yaptırdı.

Maçın sonucu, 5. dakikada Sergio Ramos'un golüyle Sevilla'nın 1-0 galibiyetiyle sonuçlandı, ancak karşılaşma ırkçılık olayıyla gölgelendi.

Ramos, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Stadyuma gelenlerin keyfi olarak istediklerini söylemelerini engellemeliyiz. Bu tür insanları durdurmalıyız. Futbolun itibarını korumalıyız" şeklinde konuştu.

Getafe Teknik Direktörü Quique Sanchez de alınan yenilginin ardından bazı taraftarların hakaretlerine maruz kaldı ve "Çingene" sözünün ırkçı bir hakaret olduğunu vurguladı. Sanchez, "Statta saygı görmek zorundayız. Futbolu ciddiye almalıyız. Değişiklik için güçlü adımlar atılmalı" dedi.

İspanya futbolunda ırkçılık olayları, son zamanlarda özellikle Real Madridli futbolcu Vinicius'a yönelik yapılan hakaretlerle gündeme gelmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar