Kuşburnu hangi hastalıklara iyi gelir

Kuşburnu hangi hastalıklara iyi gelir
Kuşburnu, Türkiye'de genellikle çay ve marmelat olarak tüketilir. Kuşburnu, vücudu güçlendirmeye yardımcı olabilecek çeşitli vitaminler ve mineraller içerir.

B vitaminleri açısından zengin olması enerji metabolizmasını, sinir sistemini etkiler. Kuşburnu çayı, antioksidan özelliklere sahip bir C vitamini kaynağı, ancak işlenme süreci bu vitaminin bir kısmını kaybetmesine neden olabilir. Kuşburnu çayının demlenme süresi, antioksidan bileşiklerin çıkarılma hızını etkiler.

Kuşburnu, Türkiye'nin çoğu bölgesinde doğal olarak yetişen bir çalı türü. Eylül ve ekim aylarında meyve verir. Kuşburnu, yabani gül bitkisinin tohumlarını içerir ve genellikle çay veya marmelat yapımında kullanılır.

Kuşburnunun yüksek C vitamini içeriği, B1, B2 ve K vitaminleri ile birlikte protein, mineral, potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve meyve asitlerini içerir. Kuşburnu çeşitli mide rahatsızlıklarına iyi gelir ve kabızlık, ishal, safra kesesi rahatsızlıkları, safra taşı, gut, yüksek kolesterol, şeker hastalığı, göğüs rahatsızlıkları, kilo kaybı ve ateş yükselmesi gibi durumlar için fayda sağlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar