Kürşad Zorlu’dan düğünde Atatürk'e hakaret eden Şevki Yılmaz hakkında suç duyurusu

Kürşad Zorlu’dan düğünde Atatürk'e hakaret eden Şevki Yılmaz hakkında suç duyurusu
İYİ Parti Basın Sözcüsü Kürşad Zorlu, eski Refah Partisi Milletvekili ve Yeni Akit yazarı Şevki Yılmaz’ın Atatürk’ün ilişkin sözlerinden dolayı “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik” gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, eski Refah Partisi Milletvekili ve Yeni Akit yazarı Şevki Yılmaz'ın "Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum" şeklindeki sözlerinden dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Zorlu, bu sözlerin "Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik" içerdiğini belirtti.

Şevki Yılmaz'ın II. Abdülhamid'in torunu Orhan Osmanoğlu'nun düğününde çiftin nikah şahitliğini yaparken sarf ettiği sözler, büyük tepki çekmişti. Zorlu, Yılmaz'ın bu sözleriyle Atatürk ve Cumhuriyet'e yapılan bir hakaretin altını çizdi.

Zorlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, savcıların henüz harekete geçmediğini belirterek kendi başvurusunu gerçekleştirdiğini duyurdu. Atatürk'e yapılan hakaretlerin Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılan bir saldırı olduğunu vurgulayan Zorlu, "Kimse bu Cumhuriyet’i sahipsiz sanmasın. Türk Milleti nicelerini gördü" dedi.

kursad-zorli.jpg

ggwqwtxwaaagjtz.jpeg

ggwqwtmwwaat3em.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar