Kuladokya’nın esrarengiz yüzü

Kuladokya’nın esrarengiz yüzü
Kula Peribacaları, 2012 yılında doğal sit alanı ilan edilmiş ve Türkiye'nin ilk ve tek jeoparkı olarak kabul edilen bu alanda şaşırtıcı bir keşif yapıldı: İnsan yüzünü andıran bir doğal oluşum ortaya çıktı. Usta bir heykeltıraşın elinden çıkmış gibi duran bu doğal oluşum, ziyaretçileri hayrete düşürdü.

Salihli Fotoğraf Derneği ve Sille Sanat Sarayı üyesi, Uluslararası Fotoğraf Unvanına sahip eğitimci ve fotoğrafçı Erdem Arif Yiğit, Kula Peribacaları'nda bu gizemli yüzü keşfetti ve fotoğrafladı. Ulusal ve uluslararası birçok yarışmada dereceleri bulunan Yiğit, dron çekimi sırasında kaya oluşumları üzerindeki bu esrarengiz yüzü fark etti.

Bu keşfin Kula Peribacaları'nın tanıtımına büyük katkı sağlayabileceğini belirten Erdem Arif Yiğit, deneyimlerini şu sözlerle aktardı: “Yaklaşık 10 yıldır amatör olarak fotoğrafçılıkla ilgileniyorum. Manisa'nın güzelliklerini fotoğraflamaya çalışıyorum. Kula Peribacalarını ziyaret ettiğimde bu harika doğa manzarasını dronla fotoğraflamak istedim. Ancak çekim sırasında kayalıkların üzerinde insan yüzüne benzeyen bir oluşum fark ettim. Bu ikonik görüntünün, Kula Peribacaları'nın tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağını umuyorum. Ziyaret etmeyenler için kesinlikle tavsiye ediyorum.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar