Kudüs'te sinagoga silahlı saldırı! En az 8 kişi öldürüldü

Kudüs'te sinagoga silahlı saldırı! En az 8 kişi öldürüldü
Doğu Kudüs’te bulunan bir Yahudi yerleşim birimindeki sinagoga düzenlenen silahlı saldırıda şu ana kadar 8 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, saldırganın, Doğu Kudüs''te bulunan Neve Yakov adlı Yahudi yerleşim biriminde bir sinagoga gelerek silahla ateş açması sonucu en az 8 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin ise yaralı olduğu belirtildi. 

Açıklamada ayrıca, polisin olay yerinden araçla kaçan saldırganı kovalayarak, silahlı çatışma sonrasında etkisiz hale getirdiği kaydedildi. Öte yandan Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir''in olay yerine gelerek İsrail Polis Şefi Kobi Shabtai ile sahada durum değerlendirmesi yaptığı aktarıldı.
Batı Şeria''da son dönemde gerilim tırmanmış ve Filistinli can kayıplarında artış yaşanmıştı.



9 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

İsrail ordusunun, Batı Şeria''nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı''na dün sabah saatlerinde düzenlediği baskında aralarında 60 yaşında bir kadının da yer aldığı 9 Filistinli öldürülmüştü. Baskın üzerine bölgede çıkan olaylarda işgal altındaki Doğu Kudüs''ün er-Ram beldesinde de 22 yaşında bir Filistinli genç yaşamını yitirmişti.

HAMAS SALDIRIYI KUTLADI

 Hamas, Doğu Kudüs''te yer alan Yahudi yerleşim birimine yönelik silahlı saldırıyı, Batı Şeria''nın Cenin kentinde 9 Filistinlinin öldürülmesine "hızlı bir karşılık" olarak nitelendirdi.



"KAHRAMANCA EYLEMİ KUTLUYORUZ"

Hamas yöneticilerinden Muşir el-Mısri, yaptığı yazılı açıklamada, "İşgal altındaki Kudüs kentinde gerçekleşen kahramanca eylemi kutluyoruz. Bu eylem, Cenin katliamına verilen hızlı bir karşılıktı." ifadelerini kullandı. 

Mısri, "bu eylemin aynı zamanda direnişin İsrail suçlarına karşılık vermeye kadir olduğunu" gösterdiğine dikkati çekti. 

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kudüs''teki eylemi İsrail''in Cenin Mülteci Kampı''ndaki katliama karşı beklenen bir karşılık olarak yorumladı. Tansiyonun yükselmesinden İsrail''i sorumlu tutan Kasım, "Öldürme ve kutsallara el uzatmanın tansiyonu ciddi anlamda yükselteceğine dair işgalciyi (İsrail''i) defalarca uyardık, öyle de oldu." dedi.

Hamas yetkilileri, sert açıklamalarına rağmen saldırıyı üstlenmekten kaçındı.

TÜRKİYE SALDIRIYI KINADI

Dışişleri Bakanlığı, Doğu Kudüs''te bir sinagoga düzenlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadıklarını açıkladı.

Açıklamada, "Kudüs''te 27 Ocak akşamı bir sinagoga düzenlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Bakanlığın açıklamasında, "Son dönemde bölgede artış gösteren saldırıların yeni bir şiddet sarmalına dönüşmesinden endişe duyuyor, tüm tarafları itidale ve bu tür olayların durdurulması için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile İsrail hükümeti ve halkına taziyelerimizi sunuyor, yaralananlara acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

NETANYAHU SALDIRI NOKTASINA GELDİ

 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Doğu Kudüs''te bulunan "Neve Yakov" isimli Yahudi yerleşim yerindeki sinagoga yönelik, 8 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının düzenlendiği noktaya geldi.

Olay yerinde polis ve emniyet birimleri, geniş güvenlik önlemleri aldı. İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, saldırganın, Yahudi yerleşim birimindeki sinagoga gelerek silahla ateş açmaya başladığı belirtildi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar