Kritik durum: Otomotiv devleri üretimi askıya aldı! Tesla ve Volvo öncülüğünde...

Kritik durum: Otomotiv devleri üretimi askıya aldı! Tesla ve Volvo öncülüğünde...
Kızıldeniz bölgesindeki olaylar, otomotiv devlerini vurdu. Bölgedeki güvenlik sorunları, nakliyeleri olumsuz etkiledi ve büyük otomobil firmaları üretimlerini durdurduklarını açıkladı. İşte, yaşanan tehlikeden etkilenen ve üretimi durduran bazı otomobil markaları...

Yemen'deki Husilerin ticari gemilere yönelik saldırıları, küresel ticaretin büyük bir kısmının gerçekleştiği Akdeniz-Kızıldeniz hattındaki nakliyatları ciddi bir şekilde tehdit ediyor. Kızıldeniz bölgesindeki çatışmaların neden olduğu nakliye gemilerinin sefer aksamaları, Avrupa'daki otomobil üreticilerini zor durumda bırakarak küresel tedarik zincirlerini etkiliyor.

Tesla'nın Almanya'daki üretimine ara verme kararı ve Volvo'nun Avrupa'daki bazı üretimlerini durdurma açıklaması, bölgedeki sorunların ciddiyetini vurguluyor. Otomotiv endüstrisindeki bu üretim durmaları, Kızıldeniz bölgesindeki gerginliklerin küresel tedarik zincirlerini nasıl etkilediğini gösteriyor.

9-002.jpg

JAPON OTOMOTİV ÜRETİMİ DURDURDU

Suzuki Motor, Kızıldeniz'de Husilerin saldırılarından kaynaklanan tedarik sorunları nedeniyle Macaristan'daki üretimini geçici olarak durdurma kararı aldı. Vitara ve S-Cross modellerinin üretildiği tesis, geçici bir süre için bir haftalığına kapatılacak. Devam eden motor ve otomobil parça tedarik sorunları, bölgedeki diğer Japon firmalarının üretimlerini de riske sokabilir.

3.webp

TESLA VE VOLVO DA AÇIKLAMIŞTI

Suzuki'nin yanı sıra, Çinli Geely'ye ait çoğunluk hissesine sahip olan Volvo Car ve Tesla da geçtiğimiz günlerde üretimi durdurduklarını açıkladı. Volvo Car, Belçika'nın Gent kentindeki fabrikasında şanzıman teslimatlarındaki gecikmeler nedeniyle önümüzdeki hafta üç gün boyunca üretime ara vereceğini bildirdi.

Tesla ise Kızıldeniz'deki silahlı çatışmaların etkisiyle Ümit Burnu üzerinden Avrupa ve Asya arasındaki nakliye rotalarındaki kaymalardan dolayı tedarik zincirinde gecikmeler yaşandığını belirtti. Yapılan açıklamada, uzayan nakliye sürelerinin tedarik zincirlerinde boşluk oluşturduğu ve eksik bileşenler nedeniyle Almanya'daki Gigafactory'de araç üretiminin 29 Ocak-11 Şubat tarihleri arasında birkaç bölge dışında askıya alınmak zorunda kalındığı ifade edildi. Üretimin 12 Şubat'tan itibaren tam olarak devam edeceği bildirildi.

2-002.jpg

'TESLİMATLAR GECİKMELİ OLACAK'

Kızıldeniz'deki gelişmeler üzerine Honda'nın Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, "Deniz taşımacılığı rotalarında yapılan değişiklikler nedeniyle gemi seferleri sürelerini 20-25 gün arasında uzatmak zorunda kaldı. Bu durum, fiyatlarda herhangi bir değişiklik olmaksızın ancak teslimatlarda gecikmeler yaşanacağı anlamına geliyor." ifadelerini kullanarak otomotiv tarafındaki tedarik krizinin ayak seslerini doğrulamış oldu.

Honda'nın yanı sıra, resmi bir bildiri olmasa da Fransız otomotiv devi Peugeot'ta da benzer bir teslimat krizi yaşanıyor gibi görünüyor. Çeşitli şikayet platformlarında, birçok kişinin araç teslimatını beklediği ve bu süreçte gecikmeler yaşandığına dair ifadeler bulunmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar