Kripto para borsası Binance’nin kurucusuna 4 ay hapis

Kripto para borsası Binance’nin kurucusuna 4 ay hapis
Kripto para borsası Binance’nin kurucusu Changpeng Zhao’ya yargılandığı ABD'de 4 ay hapis cezası verildi.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’nin kurucusu ve eski CEO’su Changpeng Zhao, ABD’de kara para aklama ile mücadele yasalarını ihlal suçlamasıyla karşı karşıya geldiği dava sonucunda 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Seattle Federal Mahkemesi’nde görülen davada, savcılar emsal oluşturmak adına Zhao’ya 3 yıl hapis cezası talep etti. Ancak Zhao’nun avukatları müvekkillerinin hatasını kabul ederek ABD'ye gönüllü olarak geldiğini ve yasal otoritelerle işbirliği yaptığını belirterek, 5 ay denetimli serbestlik istedi.

kripto2.jpg

Mahkeme, Changpeng Zhao’ya 4 ay hapis cezası verirken, Yargıç Richard Jones kararın gerekçesi olarak, “Yasal düzenlemelere tam olarak uyulduğundan emin olmak için gereken imkanlara, maddi kapasiteye ve insan gücüne sahip olmanıza rağmen bunda başarısız oldunuz” ifadelerini kullandı.

Bu karar, geçen Kasım ayında Binance’in ABD’de kara para aklama ile mücadele yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle 4.3 milyar dolar para cezasına çarptırılmasından sona alınmıştı. Binance kurucusu Zhao, soruşturmada otoritelerle işbirliği yapmayı kabul etmiş ve CEO’luk görevinden ayrılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar