Koronavirüs vakalarındaki artış sonrası korkutan iddia! BioNTech aşısı insanlar için uygun değil

Koronavirüs vakalarındaki artış sonrası korkutan iddia! BioNTech aşısı insanlar için uygun değil
Koronavirüsü salgını, 2019'un sonlarından bu yana dünya genelinde etkisini artırarak milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Resmi verilere göre dünya çapında yaklaşık 7 milyon kişinin ölümüne sebep olan bu salgın, etkisini hala sürdürüyor.

Son dönemde grip, influenza ve hızla yayılan koronavirüs salgını, birçok ülkede insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Bu durum, New York, California, Illinois ve Massachusetts gibi eyaletlerdeki hastanelerde maske zorunluluğunun getirilmesine yol açtı.

New York'un Sağlık Komiseri Dr. Ashwin Vasan, WABC TV'ye yaptığı açıklamada, "Şehirdeki 11 kamu hastanesi, 30 sağlık merkezi ve 5 bakım evinde maske zorunluluğu getirilmiştir" ifadelerini kullandı. Bu adımın, sağlık çalışanlarını korumak amacıyla atıldığını belirten Vasan, önlemin önemine vurgu yaptı.

covid-19-kaynakli-hastalik-artiyor-maske-takmali-miasi-olmali-mi-fb.jpg

ABD genelindeki vaka sayılarının resmi istatistiklere göre önceki haftaya kıyasla yüzde 16 arttığı belirtiliyor. Benzer şekilde, Chicago'daki Rush Üniversitesi de benzer bir hamle yaparak önlem alıyor. Üniversitenin yaptığı açıklamada, "Bekleme odaları dahil olmak üzere kampüsün belirli alanlarında hastaların, refakatçilerin ve çalışanların maske takması zorunlu hale getirilmiştir" ifadeleri yer aldı.

BIONTECH AŞISI HAKKINDA ÇARPICI İDDİA

Florida Sağlık Bakanı Dr. Joseph Ladapo, corona virüsü aşılarına ilişkin endişe yaratan bir açıklama yaparak tartışma yarattı.

Dr. Joseph Ladapo, Florida'nın sağlık sorumlusu olarak COVID aşılarıyla ilgili endişe yaratan bir açıklama yaptı. Ladapo, kullanılan aşıların insan DNA'sına kalıcı olarak entegre olabileceği iddialarını reddederek, COVID aşılarının kullanımının durdurulması gerektiğini savundu.

Florida Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada Ladapo, "Bu aşıların insanlar için uygun olmadığı" ifadelerini kullandı. Ancak federal sağlık yetkilileri ve diğer uzmanlar, Ladapo'nun aşılarla ilgili yorumlarının yanıltıcı olduğunu ve bilimsel kanıtların dikkatlice incelenmesine rağmen böyle bir iddianın temelsiz olduğunu belirtti.

coviddepojpg-1auwzja9p0unwzxu5kt8va.jpg

Gıda ve İlaç İdaresi, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Pfizer ve Moderna'nın corona virüsü salgınına karşı geliştirdiği aşılarında kullanılan mRNA teknolojisinin DNA kalıntılarına dair herhangi bir güvenlik endişesi tespit etmediğini belirtti. Ayrıca, bu aşıların geliştirilmesinde BioNTech firmasıyla Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in de yer aldığı hatırlatıldı.

Salgının en yoğun olduğu dönemde Florida eyaleti, aşı karşıtı bir tavır sergilemişti. 2021'de Cumhuriyetçi Vali Ron DeSantis'in görevlendirdiği Dr. Ladapo, o dönemde benzer açıklamalarda bulunmuştu.

covidreutersjpg-f0hzxfcaqui52ijxzu-u9g.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar